Witam.
Skanuję w "labie" na Nikonie 9000ED w rozdzielczości 4000 dpi.
Zastanawiałem się nad tym, ale jak dam dołu, to będzie wówczas morze rozmyte, ech- jak nie urok to...
Pracuję zazwyczaj na uniwersalnym filmie- Fuji Superia 200 i to zdjęcie jest właśnie z niego.
Rzecz w tym, że wszystkie prezentowane przeze mnie prace będą (przynajmniej na razie) bez jakiejkolwiek obróbki (muszę to chyba umieścić w stopce). Wiem, że zaraz pojawi się pytanie- dlaczego itd. A no dlatego, że jestem "miłośnikiem fotografii analogowej" w szerokim tego słowa znaczeniu i ciekaw swoich umiejętności, "wyczucia" światła, dobierania określonego filtra etc., nie zaś przesuwania suwaczkami w prawo i lewo, tudzież wystemplowania tego co natura stworzyła
. Według mnie, nie w tym rzecz, ale zdaję sobie sprawę, że każdy może mieć odmienne zdanie i odmiennie pojmować zabawę z fotografią- temat rzeka, stąd nie chcę w niego brnąć.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i opinie- przydadzą się na przyszłość i zapraszam do komentowania dalszych moich prac oraz tych, które zostały już zamieszczone na forum. Pozdrawiam T_P_
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami