Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: W oddali...

Domyślnie

Witam.

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    wyprana kolorystyka może też być winą skanera, tudzież softu do skanowania - z doświadczenia wiem, że co skaner i sterownik do niego to inne rzeczy wychodzą - sam skanujesz czy gdzieś dajesz?
    Skanuję w "labie" na Nikonie 9000ED w rozdzielczości 4000 dpi.

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    ...IMHO 2 wersja ciekawsza ale dał bym ciutkę więcej tego dołu bo teraz jest go odrobinę za mało i stateczek tak ginie na tle tego wypranego nieba.

Jaki materiał?
    Zastanawiałem się nad tym, ale jak dam dołu, to będzie wówczas morze rozmyte, ech- jak nie urok to...
    Pracuję zazwyczaj na uniwersalnym filmie- Fuji Superia 200 i to zdjęcie jest właśnie z niego.

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Jak szczerze, to szczerze. Nadal statek jest niestety w tym samym miejscu i kolorki wyprane, jak już zauważono. No i ta pierońska winieta. Jak zeskanowałeś fotkę, to trzeba ją było wrzucić do PS-a i odrobinkę nad nim popracować. A tak poprawa mierna.
    Rzecz w tym, że wszystkie prezentowane przeze mnie prace będą (przynajmniej na razie) bez jakiejkolwiek obróbki (muszę to chyba umieścić w stopce) . Wiem, że zaraz pojawi się pytanie- dlaczego itd. A no dlatego, że jestem "miłośnikiem fotografii analogowej" w szerokim tego słowa znaczeniu i ciekaw swoich umiejętności, "wyczucia" światła, dobierania określonego filtra etc., nie zaś przesuwania suwaczkami w prawo i lewo, tudzież wystemplowania tego co natura stworzyła . Według mnie, nie w tym rzecz, ale zdaję sobie sprawę, że każdy może mieć odmienne zdanie i odmiennie pojmować zabawę z fotografią- temat rzeka, stąd nie chcę w niego brnąć.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i opinie- przydadzą się na przyszłość i zapraszam do komentowania dalszych moich prac oraz tych, które zostały już zamieszczone na forum . Pozdrawiam T_P_

Domyślnie

A ode mnie tak: kolory mnie się nie podobają, klimatu nie czuję, kadr jak dla mnie nie trafiony, ale gratuluję odwagi umieszczenia fotki bez obróbki, jestem też cichym zwolennikiem fotografii bez znacznych, cukierkowych poprawek, które plasują każde zdjęcie na okładce albumu "kolory świata". Kierunek fajny, ale realizacja do mnie nie trafiła.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów