Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Wazka

Domyślnie

obejrzałem Twoja stronke i widze, ze Kolega lubi robic makro owadom to podobnie jak ja.
    :: D40 | AF-S DX Zoom Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II | Velbon CX 444 | Panasonic Lumix DMC-FZ7 ::

Domyślnie

W sumie od jakiegos czasu ale tak naprawde fotke malo zrobilem.
    Obecnym D80 nie zrobilem nawet 500 fotek, poprzednim D50 takze niewiele ... ucze sie i traktuje jako hobby-rozrywke-odpoczynek na lace czy w lesie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    no moim zdaniem to jest denat
    ?

Domyślnie

no moim zdaniem to jest denat
    Proszę rozwiń bardziej to zdanie.Ktora fotka,poza modela skłania cie do wydania takiego osądu .To juz twój drugi denat dziś ,wiec sprzydałoby sie wyjaśnić po czym to poznajesz.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Na różnych fotkach oglądanych zarówno na tym forum jak i na innych stronkach owady stoją na własnych nogach a nie leżą sflaczałe na podłożu. Nie robię w jakiś poważny sposób fotek makro ale czasem zdarzało się i nie mam owada który leży jak flak lub stoi na innej części nóg niż końcowy. Dodatkowo uszkodzenia skrzydła jak i dziwny nalot na prawej części ocznej skłaniają mnie do stwierdzenia że to denat. Być może nie ale takie jest moje zdanie na widok tej ważki. Zazwyczaj muchy i owady latające są bardzo czujne i każde zbliżenie się do nich z czymkolwiek powoduje u nich stan gotowości do odlotu.

Domyślnie

Na różnych fotkach oglądanych zarówno na tym forum jak i na innych stronkach owady stoją na własnych nogach a nie leżą sflaczałe na podłożu. Nie robię w jakiś poważny sposób fotek makro ale czasem zdarzało się i nie mam owada który leży jak flak lub stoi na innej części nóg niż końcowy. Dodatkowo uszkodzenia skrzydła jak i dziwny nalot na prawej części ocznej skłaniają mnie do stwierdzenia że to denat. Być może nie ale takie jest moje zdanie na widok tej ważki.
    Ta wazka sama tak "pozowala", na kazdym jest cala i zdrowa.
    Ja tylko podrzucilem jej koszulke, ktora sobie upodobala.
    Za jedna z glownych zasad przyjalem sobie, ze nie bee robil fotek martwym zwierzakom a tym bardziej nie ukatrupie zwierzaka, zeby zrobic fote.

Uszkodzone skrzydlo - nie wiem, taka byla.
    Nalot to nic innego jak piasek, wazka jak przyjechalem nad Wisle siedziala na piachu, niedaleko jest na brzegu firma, ktora kopie z Wisly piasek.
    Lezenie wazki to byc moze efekt wiatru.

Zreszta zerknij na inna z wazek jaka zrobilem, ma twarz z jednej strony pokancerowana - nie wiem co jest tego przyczyna.
    Moze Dark sie wypowie na temat zwyczajow wazek.

Domyślnie

Wiesz te ubytki w uskrzydleniu to pryszcz jak i ten nalot ,a wazka pozuje najnormalniej w świecie .Nie pamietam kto i gdzie (chyba tu lub CF) ale zaprezentowal kiedyś wazke z kompletnie rozbitym jednym okiem i nikt mu nie zarzucił w jego watku ze foci umarlaki .Zreszta coz to za wyzwanie focić denata. Macro to pasja ,fotografowanie ,podgladanie zwyczajów owadów,a nie wybranie sie z lapka na muchy, na łakę.I mysle ze pdzran nie idzie na skroty ,zreszta widać to na tych zdjeciach sa "żywe" model na planie pracował itd .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów