Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: d40 i macro

Domyślnie

jest wiele dróg do makro, ale zawsze skończy się na obiektywie makro

Mi prze ręce przewinęło się trochę obiektywów makro, jednakże teraz żałuję, że żadnego sobie nie zostawiłem.

Jak patrzę chociażby na forum na zdjęcia wykonane za pomocą chociażby T90 lub nawet N105 to widzę różnicę w jakości do moich zdjęć z 70-300+Kenko. Ale to raczej oczywista sprawa

Domyślnie

Witajcie jestem tu nowy ,

ale wtrącając się do dyskusji chciałem coś powiedzieć o Nikkorze Micro, sam osobiście zakupiłem ostatnio to cudo -
    jestem pod wrażeniem - być może dlatego, że nie miałem do czynienia z innymi tego typu obiektywami.
    Myślę, że kwota jaką na za kup tego obiektywu trzeba wydąć w granicach 400-500 zł to nie jest dużo - także polecam

pozdrawiam
    Artur
    | D40 | D200 | Tamron 70-300 VC |

Domyślnie

Zbigniew :

18-55 + Soczewka od heliosa @ f22

Domyślnie

No nieźle, nieźle.

Domyślnie

Troszke ostrosc poszla w las na dekielku, ale mniej wiecej widac co i jak

Domyślnie

to teraz ja pokaże coś z tego nikkora micro - tylko nie krzyczcie za bardzo - robione z reki bez statywu,
    ale doświetlane lampą bezpośrednio z aparatu(sb-600) i tu pojawia się pytanie do Zbigniewa - w jaki sposób doświetlasz
    te zdjęcia makro lampą?

maksymalna przysłona f32

| D40 | D200 | Tamron 70-300 VC |

Domyślnie

Jak doświetlam ? Z pełną automatyką lampy, czasami wyzwalając lampę zdalnie.

Domyślnie

Z pełną automatyką? Bez korekty? Bo ja ostatnio nawet do -1,7EV doszedłem żeby jasne elementy nie poszły w las. Muszę dodać, że dzień był wtedy słoneczny.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Na serio - rzadko muszę korygować. Poza tym bardzo fajnie jest z doświetlaniem obiektu - działa to z krótkimi czasami synchronizacji, czyli tak jak normalnie powinno z lampą zewnętrzną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Poza tym bardzo fajnie jest z doświetlaniem obiektu - działa to z krótkimi czasami synchronizacji, czyli tak jak normalnie powinno z lampą zewnętrzną.
    To mam kolejny pretekst żeby d80 kupić
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów