Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Dużo tam jeszcze tego masz
    Dwie stare "Praktiki", zepsuty Nikon F2, stare lampy błyskowe, mieszek z przystawką do fotografowania slajdów i jeszcze jakieś duperele... Właśnie odkryłem stare zbiory fotograficzne "starszej". Postanowiłem, że nie powinny leżeć bezczynnie.

...najzabawniejszy jest fakt, że nie mam jeszcze cyfry... a ręce świerzbią :>

Dziękuję jeszcze raz za informacje.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Może warto by reanimować to F2.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dark
    zepsuty Nikon F2
    A co w nim jest walnięte? Parę "F-dwójek" postawiłem już w swoim życiu na nogi...

Domyślnie

Z moich oględzin wynika, że na 100% padło pokrętło do ustawiania czasu i czułości filmu. Kręci się luźno i nic nie można ustawić. Reszta mechaniki wydaje się być całkowicie sprawna.
    A sprzęt jest niezwykle solidny i fajnie leży w ręce. Faktycznie warto byłoby go naprawić.
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Ponadto w kwestii adaptera pozostaje aktualne pytanie. Potrzebuję go do makrofotografii z elementem optycznym, czy wystarczy "zwykły krążek"
    Wystarczy (a nawet lepiej - po co z mieszkiem soczewka ?) zwykły, bez soczewki

Domyślnie

ja mam z soczewka bo kupilem promocynie

Dark, a moze przystawke do sladow chcialbys sprzedac?

Domyślnie

dzieki na prawde dzieki za rewelacyjny temat
    dzieki tez za info o elektrycznych przerobkach mieszka .
    co do obiektywow, to wtrace swoje 3 grosze.
    otoz poprosilem moich przyjaciol budujacych najwieksze teleskopy w Polsce - braci Uniwersalow z Zywca o pomoc w dopasowaniu powiekszalnikowego obiektywu z okragla przyslana marki Rodenstock o polu krycia 6x6 do pierscieni posrednich na gwint. Wszystko to z mocowaniem nikona. Zrobili cacuszko pozwalajace na mocowanie obiektywu przodem i tylem.
    Po kilku testach odpadlem. Nie mam mieszka ( jeszcze), bo wkurzalo mnie ze z moim d70 nie pojdzie pomiar, ale sprobuje powalczyc z tym opisem Pana Stopy.
    Obiektyw jaki wykorzystalem pozwala na robienie zdjec za pomoca tylko centralnej jego czesci. Jakosc jest swietna a koszt niewielki. N aprawde polecam, ale szukajcie modeli z duza liczba listkow przyslony wtedy bokeh jest.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radziu.art.pl
    Dark, a moze przystawke do sladow chcialbys sprzedac?
    Niestety nie. Prawdopodobnie będę sam niedługo digitalizował większość zbiorów. Będzie mi potrzebna

A w F2 czasy jednak da się ustawić. Nie działa tylko pokrętło "ASA".
    | DA | WWW | Blog |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów