Możecie mi polecić jakiś dobry lab we Wrocławiu?
Kiedyś słyszałem, że na Komandorskiej jest dobry punkt. Prawda to?
Z góry dziękuję.![]()
Szukaj
Możecie mi polecić jakiś dobry lab we Wrocławiu?
Kiedyś słyszałem, że na Komandorskiej jest dobry punkt. Prawda to?
Z góry dziękuję.![]()
Klejony D80.
mam wrażenie, że dobra opinia o Foto pod dachem bierze sie stąd,że jako jedyni bodaj we Wrocławiu wołali "na wczoraj" błony płaskie dla profesjonalistów. Fotografia amatorska była traktowana trochę na odczepnego - przez jakiś czas amatorka była kopiowana u Czarneckiego na Piłsudskiego. Ostatnio kolega odebrał od Stalmarskich raczej gnioty. Najlepsze moim zdaniem maszyny mają No1 na Odrzańskiej i Olech na Sienkiewicza - zdaje sie fuji frontiery. Ale maszyna sama (DZIĘKI BOGU) nie zrobi dobrej odbitki. Potrzeba chcącego i umiejącego to zrobić laboranta. Jest jeszcze kwestia czy chcesz kopiować z negatywu czy z cyfry. Moja rada wybierz jeden zakład, oddawaj zdjęcia zawsze do jednego laboranta (poznaj go z imienia) a będziesz traktowany lepiej niż wszyscy inni przy ladzie.
Ja kopiuję u Czarneckiego w rynku koło baru Vega.
POZDRAWIAM
myślę co piszę
a gdzie slajdy wywołać? W mojej okolicy nikt tego nie robi. Chodzi mi o samo wywołania filmów negatywów i diapozytywów. Jestem po urlopie i chciałbym to dać w jedno miejsce we Wrocławiu i powiedzmy za kilka godzin odebrać. Kogo polecasz?
F R E E T I B E T
Pozdrawiam Zbyszek
swoje slajdy oddałbym akurat na Komandorską do Foto Pod Dachem bo w tym mają duże doświadczenie. Jaki jest czas oczekiwania w dobie cyfry nie wiem. Negatywy gdzieś gdzie wołaczka nie stoi przez cały dzień czekając zmiłowania. Nie wiem czy Stalmarscy z Komandorskiej wywołują w c41 sami czy noszą gdzieś - ale jeśli nie jest superultrachiper cenny negatyw z pierwszej wizyty Marsjan na Ziemi to też tam bym zostawił. Te akurat procesy są niemal całkowicie zautomatyzowane i nie zakładając złej woli lub ignorancji niewiele tu można spieprzyć.
Odbitki to już inna sprawa
POZDRAWIAM
myślę co piszę
Cóż, dziękuję za poradę.![]()
Klejony D80.
Agfa na Jednosci, Olech na Zeromskiego, No1 na Odrzanskiej, Pod Dachem na Komandorskiej - wybierz cos z tych labow a reszte omijac. Ci sie powtarzalni.
Ja właśnie w tym labie najczęściej robię odbitki (Pod dachem)
Jak do tej pory się nie zawiodłem
Pozdrawiam
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Dziękuję za informację. Zrobię jak radzicie. Dużo dobrego czytałem o Komandorskiej nie tylko na forum.
Pozdrawiam Zbyszek![]()
F R E E T I B E T
Pozdrawiam Zbyszek
Odświeżę stary temat, żeby nie zaczynać nowego.
Jaki Lab we Wrocławiu polecacie teraz do wywołania negatywów, bazując na doświadczeniach własnych albo znajomych?
Ja do tej pory wołałem wiele lat w "Pod Dachem", ale ostatnie 3 klisze dostałem z totalnymi zaciekami na całej długości, tragedia po prostu, będę musiał to teraz płukać sam w koreksie (co gorsze pocięte na paski już).
Także slajdy tam pewnie znowu zaniosę, ale do negatywów chciałbym już mieć jakąś alternatywę. Będę wdzięczny za konkretne propozycje i opinie.
Ostatnio edytowane przez drifter ; 07-04-2009 o 22:22
Ja też mam jak najlepsze zdanie o Komandorskiej. Wywołuje tam negatywu BW i są bez zarzutu, niedługo wybieram się ze slajdami. Dzisiaj do nich dzwoniłem, za wywołanie dia biorą 22 złocisze.
, Mamiya RZ 67 PRO II, Nikon F 90X, D300, 10 kg szkła
Skontaktuj się z nami