Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: D80czyD70

Domyślnie

Jeżeli można. Zdecydowanie D80. Ci którzy mają D70/D70s mogą być zakochani w swoich puszkach , bo po pierwsze- najczęściej jest to ich najlepsze body jaki mieli, a po drugie - te aparaty naprawdę robią piękne zdjęcia(chyba że fotograf - lipa)
    jednak D80 - piękniejsze. Wizjera z D80 nie da się przecenić, w oczywisty sposób przekłada się na lepsze zdjęcia (szczególnie u początkujących, ale nie tylko). AF w D80 to radość czystej wody(nawet w połączeniu z kitowym 18-70 = mistrzostwo świata). Głosów mówiących o nowszej konstrukcji też nie można ignorować - naprawdę, w fotografii cyfrowej to argument bardzo istotny. i jeszcze jedno, o ile się orientuję to w D70/D70s nie ma polskiego menu - w D80 jest, a to bardzo pomaga w poznawaniu body i kreatywnym wykorzystaniu jego możliwości, czyli tym samym robieniu lepszych zdjęć.
    jesze o obiektywach, kitowym 18-70 można robić naprawdę dobre zdjęcia. Dokupienie stałki 50 mm to niewielki wydatek. Mając te dwa obiektywy będziesz więcej niż zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Fotom ; 07-09-2007 o 20:30

Domyślnie

jesze takie jedno pytano
    Ze wzgledu na to ze zakup tej d80 planuje na mniej wiecej koniec października ewentualnie początek listopada, czy uważacie że jest szansa żeby d80 stanial do końca roku ???

Domyślnie

Poprę Ozzy-ego. To dobra propozycja. Po prawie rocznym foceniu D70s z N18-70 (nie dało się dozbierać do D80 bo pojawiła się "promocja" D70s, a kasy nie przybywało), wiem że chciałbym napewno jaśniejszy obiektyw, a następnym krokiem będzie pewnie D300. Niektórzy powiedzą pewnie - naturalna ewolucja. Ja jednak powiem - nie aparat robi zdjęcia, a temu potomkowi neandertalczyka, któremu wydaje się, że posiadł narzędzie, wiedzę i umiejętności, jednak nie udaje się zarejestrować rzeczywistości, nie mówiąc już o wykreowaniu własnej.
    Ostatnio edytowane przez emarcin ; 09-09-2007 o 20:11
    RÓŻNE NIKONY

Domyślnie

Co prawda mam D70s, ale z moją sytuacją materialną jeszcze raz wybrałbym to co wybrałem. Za trochę ponad 3 tys. mam puszkę, 2 obiektywy, filtry, pilota, dodatkowy aku...
    Tak miałbym tylko D80 bez obiektywu...
    Jak kogoś stać, musi sobie odpowiedzieć, czy warto dopłacać ponad 1000 za samą puszkę...D80 jest bez wątpienia lepsza....
    Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Używka raczej nie wchodzi w gre, a tak ogolnie to musze jeszcze sprzedac S9500 i poczekac na wyplate

Domyślnie

Premiera nowych aparatów nikona z całą pewnością przełoży się na ceny "starszych" modeli.
    Jednak ja bym dozbierał do D200, gdyż do D80 miałem wiele zastrzeżeń. Oczywiście, piękny wizjer, AF itd. Ale 70s ma lepszy pomiar matrycowy i (przynajmniej u mnie) wychodziły zdjęcia przewidywalne i zgodne z koncepcją
    Do 80 nijak się nie mogłem przyzwyczaić. Albo przepał, albo niedoświetlenie... Oczywiście to nie wina aparatu, tylko fotografa, ale...
    Wybór należy do kupującego
    NIKON

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Co prawda mam D70s, ale z moją sytuacją materialną jeszcze raz wybrałbym to co wybrałem. Za trochę ponad 3 tys. mam puszkę, 2 obiektywy, filtry, pilota, dodatkowy aku...
    Tak miałbym tylko D80 bez obiektywu...
    Jak kogoś stać, musi sobie odpowiedzieć, czy warto dopłacać ponad 1000 za samą puszkę...D80 jest bez wątpienia lepsza....
    Pozdrawiam
    Zgadzam się w pełni z Kolegą. To co wybrać jest swojego rodzaju kompromisem i koniec, kropka. Zakup D80 pociąga za sobą jeszcze zakup dobrego szkiełka, bo tak uważam wypada aby móc wykorzystać ten sprzęt. Bo ja osobiście wyznaję zasadę, że jeżdząc mercedesem nie zakłada się najtańszych opon bądź nie jeździ się na łysych. To tak jakbym miał kupić D200 lub D300 i do tego założyć najtańszego kita bądź jakiegoś M42....
    __________________ ? ___________________

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrat Zobacz posta
    Premiera nowych aparatów nikona z całą pewnością przełoży się na ceny "starszych" modeli.
    Jednak ja bym dozbierał do D200, gdyż do D80 miałem wiele zastrzeżeń. Oczywiście, piękny wizjer, AF itd. Ale 70s ma lepszy pomiar matrycowy i (przynajmniej u mnie) wychodziły zdjęcia przewidywalne i zgodne z koncepcją
    Do 80 nijak się nie mogłem przyzwyczaić. Albo przepał, albo niedoświetlenie... Oczywiście to nie wina aparatu, tylko fotografa, ale...
    Wybór należy do kupującego

tak jak pisalem wczesniej D200 narazie nie wchodzi w grę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinekmm Zobacz posta
    (...)Bo ja osobiście wyznaję zasadę, że jeżdząc mercedesem nie zakłada się najtańszych opon bądź nie jeździ się na łysych. To tak jakbym miał kupić D200 lub D300 i do tego założyć najtańszego kita bądź jakiegoś M42....
    Polityka Nikona odnośnie pomiaru światła z manualami sugeruje że Nikkory AI, PSIX i M42 nie zasługują na nic poniżej serii trzycyfrowej.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

bardzo mnie kusi ta d70 bo wtedy zawsze 1000 zl w kieszeni na dodatkowy sprzet

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów