Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: D80czyD70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KURNA*CHATA Zobacz posta
    ...badz obiektywny i napisz jeszcze o hotach i deadach na tej 10 mln matrycy
    Rzeczywiscie silny argument przeciw, hahaahahah.... Ja jak kupilem to zrobiłem sobie słynny test dekielka. W sumie nie wiem po co, tal z czystej ciekawosci. Znalazlem dwa hot pixele.. Teraz mam naklepane ok. 5 tys. klatek i na ŻADNYM zdjeciu hot pixela nie zauwazylem. Wiec przestac pisac takie rzeczy, bo idąc dalej tym tokiem myslenia, to najlepiej nic nie kupowac, bo dochodzi jeszcze przeciez czyszczenie matryc, problemy z BF/FF itd...itd...

ps. Tak sie głupio składa, ze w D200 (który masz w podpisie) równiez masz tą samą matryce 10mpx , produkcji Sony, tak samo narazoną na hot pixele jak ta w D80.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 12-09-2007 o 11:23

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław/Kraków/Warszawa

Domyślnie

@jerryjola

wiec widzisz...
    - skoro nie "kreci" Cie testowanie 10 mln matrycy, to mnie nie "kreci" wywalania 1k za 4 mpix wiec, wiekszego wizjera i nizszych szumow.

@prz3mo
    widze, ze nie zakumales o co mi chodzilo

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

to 1k więcej ma nie Ciebie kręcić, tylko autora wątku...
    a jak Cię kręcą hoty i deady, to baw się dalej....
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KURNA*CHATA Zobacz posta
    @prz3mo
    widze, ze nie zakumales o co mi chodzilo
    Jesli tak to sorki Ale mialem nieodpartą chęć sie do tego zdania odnieść, coby niezorientowanym w temacie napisać, ze te hot pixele to tak naprawde rozdmuchany problem

Domyślnie

no juz teraz tak mi namieszaliscie w głowie ze juz zgłupiałem

Thumbs up Polecam D80

Cytat Zamieszczone przez maciekjak Zobacz posta
    no juz teraz tak mi namieszaliscie w głowie ze juz zgłupiałem
    Witam,

zabiorę głos, jako osoba, która miała oba te aparaty. Nie posiadałem co prawda D70s, tylko D70,
    ale to żadna różnica. Za to pomiędzy D70s, a D80 róznica jest już duża.
    Te aparaty dzieli kilka lat - a to w fotografii cyfrowej bardzo dużo.
    Wymienię rzeczy, dla których warto kupić D80:

1) wizjer! - gdy pierwszy raz przezeń spojrzałem - powaliło mnie na kolana.
    Jasność i kolory! Tu jest porządny pryzmat, a nie, jak to raczył określić Czornyj
    "jarmarczne lustereczko";

2) AF - to zupełnie inna bajka, 11 pól i szybszy;

3) Mechaniczna migawka na wszysztkich czasach;

4) ISO 100

5) i dopiero na końcu matryca, 10.2mln,

Pamiętaj: łatwo kupić, trudno sprzedać - nie kupowałbym modelu, który był bardzo udany,
    ale który, co tu dużo mówić, jest już stary - i pozbycie się go (korzystne) jest i będzie baardzo trudne.
    Pozdrawiam, Art
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Domyślnie

Jestem zadowolny - a mam patrz stopka.
    D80 z Nikkor 18-70DX + SIGMA 70-300 4-5,6 APO DG MACRO wraz z SB600 ale także F-65/Nikkor 28-80/SB-50DX/SB17 oraz podręczna Nokia N82.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art44 Zobacz posta
    Witam,

zabiorę głos, jako osoba, która miała oba te aparaty. Nie posiadałem co prawda D70s, tylko D70,
    ale to żadna różnica. Za to pomiędzy D70s, a D80 róznica jest już duża.
    Te aparaty dzieli kilka lat - a to w fotografii cyfrowej bardzo dużo.
    Wymienię rzeczy, dla których warto kupić D80:

1) wizjer! - gdy pierwszy raz przezeń spojrzałem - powaliło mnie na kolana.
    Jasność i kolory! Tu jest porządny pryzmat, a nie, jak to raczył określić Czornyj
    "jarmarczne lustereczko";

2) AF - to zupełnie inna bajka, 11 pól i szybszy;

3) Mechaniczna migawka na wszysztkich czasach;

4) ISO 100

5) i dopiero na końcu matryca, 10.2mln,

Pamiętaj: łatwo kupić, trudno sprzedać - nie kupowałbym modelu, który był bardzo udany,
    ale który, co tu dużo mówić, jest już stary - i pozbycie się go (korzystne) jest i będzie baardzo trudne.
    Pozdrawiam, Art
    wielkie dzieki za w miarę wyczerpującą wypowiedz

Domyślnie

Powalają mnie już takie pytania i ciągłe dyskusje nad Wyższością/niższością D80 i D70s.
    Jedni bo wyzjer mały, bo ciemny, bo stary, bo ma tylko 6 mln pikseli, inni bo nie warto przepłacać, bo nie ma różnicy .....(itd.) aż rzygać się chce do tych dywagacji.
    A rada jest jedna idź do sklepu i zobacz co Ci się bardziej podoba.
    Ja mogłem spokonie dołożyć tego tysiaka i miałbym D80, ale najzwyczajnie w sklepie mi nie podszedł bo był za mały nawet z gripem, a D70s jak wziłem do reki to już go nie mogłem wypuścić. Reszta różnic jest mało istotna.
    Wybór między tymi aparatami to sprawa wg. mnie indywidualna i nie da się zdawać na opinie innych bo i jeden i drugi to świetny aparat . Trzeba poprostu samemu wybrać.
    pozdrawiam

Domyślnie

Mnie niestety nie bylo stac pol roku temu na d80, ale musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolony i szczesliwy, ze nie mialem tego tysiaca dodatkowo. D70s ma mniejsza matryce, wolniejszy AF itd. ale jest tez pare zalet. Po pierwsze jest tanszy i bedzie cie stac na lepsze szkla (mnie jeszcze nie stac, choc chetnie bym zamienil swoje). Jesli nawet nie chcesz kupowac dodatkowych szkiel, bedziesz mogl za roznice objechac cala Polske i zrobic mase fantastycznych fotek. O wiele lepiej, moim zdaniem, kupic starsza lustrzanke z matryca pozwalajaca zrobic odbitki A3 i troche wolniejszym AF. D70s jest aparatem wymagającym. Ale to bardzo dobry aparat, świetny dla ludzi zaczynających zabawę z lustrzankami. Jestem tego najlepszym przykładem. Z tego aparatu mozna wyciagnac na prawde wiele, trzeba tylko chciec. A dobre szkielka tylko temu pomagaja. Zreszta mozna go pozniej (za pare lat) wymienic na d300. Pozdrawiam i zycze madrego wyboru (jakikolwiek by nie był).
    Nikon d70s, 18-55 ED II i póki co - długo nic więcej

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów