Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie National pe-285 i nikod d40

Mam problem
    Chiałbym podłączyć lampe błyskową: National pe-285 takie coś:
    https://ssl.allegro.pl/item216014604...al_pe_285.html
    do nikona d40. Pytanie jak (myslalem o jakiejs fotoceli). Lampa ma działać w plenerze i być w jakiś sposób zaczepiona do aparatu (najwygodniej bylo by chyba na gorze, ale wtedy nie zadziala wbudowana, o ile dobrze rozumiem do zadzialania fotoceli potrzebny jest blysk).
    Mam nadzieje, że ktoś pomożecie .D
    Ostatnio edytowane przez szon ; 04-09-2007 o 11:54

Domyślnie

jest cos takiego jak uklad - odbiornik nadajnik radiowy, gdzie odbiornik posiada goraca stopke - tj sanki dla lampy.
    nadajnik dajesz wtedy na sanki aparatu i wszystko dziala. przyszlosciowo mozna dokladac inne odbiorniki na jack, czy tez dalej z sankami.
    ceny na allego, jednak najczesciej powyzej 150pln za kpl
    puszka, krotkie zoomy, stalki, sabina, sol, tequilla, cytryna, slingshot 300

Domyślnie

czyli jaki musze kupic nadajnik zeby dzialal z sankami d40? i lampe musze zamontowac na szynie?

nie da sie zrobic tego taniej? p: nie musi byc bezprzewodowo
    Ostatnio edytowane przez szon ; 04-09-2007 o 12:23

Ostatnio edytowane przez tumiwisizm ; 04-09-2007 o 12:29

Domyślnie

napiecie na lampie jest zbyt wysokie podczas wyzwalania. jesli podlaczysz ja kablem to moze pojsc elektronika w aparacie.
    uzyj opcji szukaj w koncu. naprawde jest duzo inf na ten temat. tu i na cyberfoto.pl

Uprawnienia umieszczania postów