Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kablowe wyzwalanie SB-600 ?

Witam,
    Mam pytanie odnośnie wyzwolenia SB-600 przewodowo.
    Mam kostkę z gniazdem PC do aparatu oraz mam uchwyt do statywu do lampy błyskowej z kostką i gniazdem PC. Może ktoś wie gdzie dostanę przewód z dwóch stron zakończony wtykiem PC żeby połączyć to ze sobą ? Na allego takiego nie widzę
    Albo może ewentualnie ktoś polecić jakieś rozwiązanie bezprzewodowe do wyzwolenia SB-600?
    Zaznaczę że chwilowo SU-800 oraz SB-800 jako master na aparacie odpadają ze względów finansowych.

Domyślnie

Taki kabel zapewne na allegro do upolowania. A może dedykowany kabel, który przeniesie i całą automatyke? SC-17, SC-28, SC-29, albo wyzwalacz radiowy (klik!).
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

dedykowane są niestety krótkie, a ten radiowy i inne na allego z tego co przeglądałem mają podłączenie do lamp przewodem zakończonym wtykiem "duży jack" 6,3 mm i przejściówka na "małego jacka" 2,5 mm a ja w stopce do której wkładam SB-600 mam gniazdo PC więc też odpada.

Domyślnie

Jesli to jedyny problem to mozna sobie taka końcówkę przerobić.
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie kablowe? może lepiej fotocelę?

a dlaczego przewodowo?
    może kostka na fotocelę. jacek_z powiada, że to działa.

rzeczywiście kable dedykowane nikon są zbyt krótkie, a po za tym cholernie drogie, jak na takie akcesoria.

pzdr.
    Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 02-03-2008 o 15:08

Uprawnienia umieszczania postów