rewelacja, pomysł, wykonanie, Brawo![]()
Szukaj
rewelacja, pomysł, wykonanie, Brawo![]()
Aviation Photography by Qna
Grillowane marchewki, alpejskie szerszenie w bitej śmietaniei wulkan w sosie bałkańskim
wróciłem gdyż poprzednio zapomniałem dodać *****
Swietny pomysl,gratuluje.
szacunek
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Niech Wam będzie, że świetne, szacunek itp... ale może to COŚ lepiej by się czuło w dziale foto-żart? Ja TU szukam trochę innej fotografii...
smacznego!
Umówmy się co do jednego: autor nie interpretuje swoich, własnych prac - bo nie ma takiej potrzeby... on (autor) po prostu wie co chciał wyrazić etc.
Interpretacje są domeną odbiorców mających przed sobą jedynie gotowy (pardon) wyrób.
I to też nie wszystkich: bo interpretacją zajmują się nieliczni. Ci którzy porównują, komentują, szukają powiązań, znaczeń.
Ja tylko nieśmiało zauważyłem, że twoja - skądinąd niebanalna praca - znalazła się w dziale, do którego raczej nie pasuje.
Foto-żart - był tylko sugestią do rozważenia. Skoro ją odrzucasz...? To nie wiem.. może fotografia kreacyjna, surrealistyczna, fotomontaż...?? Reklama, studio, obróbka? Co chcesz...?
Jednak nie reportaż, człowiek, fotografia uliczna...
Tylko nie pisz, że urządziłem wykład... Słowo powinno być tak samo ostre jak zdjęcie.![]()
Ambrosious, na wstępie dziękuję za słowo wyjaśnienia.
Fotografia jak to napisałeś kreacyjna, surrealistyczna itp. - takich kategorii na naszym forum nie uświadczysz. W sumie niema w tym nic dziwnego, gdyż tego typu produkty są zdecydowanie niszowe. Prezentowane powyżej zdjęcia umieściełem w kategorii "Ludzie - fotografia uliczna, przecinek, reportaż", ponieważ z dostępnej listy wyboru to najbardziej ona moim zdaniem pasowała do tematu.
...
Chcesz powiedzieć, że autor zawsze z góry wie co chciał wyrazić i nigdy nie interpretuje swoich prac? To brzmi prawie jak stwierdzenie mówiące, że w sztuce wszystko jest z góry zaplanowane i poukładane na tip top. IMHO nic bardziej mylnego.
Tak łopatologicznie: Wyobraźmy sobie artyste, który chciał namalować np. senność. Splot przypadkowych pociągnięć pędzla spowodował, że tak naprawdę doskonale uwiecznił smutek. Zaczął zastanawiać się, czym ten malunek tak naprawdę jest. W takim wypadku pytanie o to czy "wie/zna" czy "interpretuje" znaczenie to już jest sematnyczny onanizm.
No i zrobił sie offtop...
Pozdrawiam
ArturK
=> całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=
Skontaktuj się z nami