Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: spacer plantami

Domyślnie

rewelacja, pomysł, wykonanie, Brawo
    Aviation Photography by Qna
    Grillowane marchewki, alpejskie szerszenie w bitej śmietanie i wulkan w sosie bałkańskim

Domyślnie

wróciłem gdyż poprzednio zapomniałem dodać *****

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    wróciłem gdyż poprzednio zapomniałem dodać *****
    Dzięki!

ArturK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

Swietny pomysl,gratuluje.

Domyślnie

szacunek
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Oszczędny w słowach Awatar Ambrosious
    Miasto
    Wwa-Ursynów-Imielin

Domyślnie

Niech Wam będzie, że świetne, szacunek itp... ale może to COŚ lepiej by się czuło w dziale foto-żart? Ja TU szukam trochę innej fotografii...
    smacznego!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ambrosious Zobacz posta
    Niech Wam będzie, że świetne, szacunek itp... ale może to COŚ lepiej by się czuło w dziale foto-żart? Ja TU szukam trochę innej fotografii...
    smacznego!
    Foto-żart? Mam zupełnie odmienne zdanie na ten temat. Chyba się ostro w interpretacji tych prac rozminęliśmy...

Pozdrawiam
    ArturK

Miasto
    Wwa-Ursynów-Imielin

Domyślnie interpretacja czy zamysł?

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    Foto-żart?/.../ Chyba się ostro w interpretacji tych prac rozminęliśmy...ArturK
    Umówmy się co do jednego: autor nie interpretuje swoich, własnych prac - bo nie ma takiej potrzeby... on (autor) po prostu wie co chciał wyrazić etc.

Interpretacje są domeną odbiorców mających przed sobą jedynie gotowy (pardon) wyrób.
    I to też nie wszystkich: bo interpretacją zajmują się nieliczni. Ci którzy porównują, komentują, szukają powiązań, znaczeń.

Ja tylko nieśmiało zauważyłem, że twoja - skądinąd niebanalna praca - znalazła się w dziale, do którego raczej nie pasuje.

Foto-żart - był tylko sugestią do rozważenia. Skoro ją odrzucasz...? To nie wiem.. może fotografia kreacyjna, surrealistyczna, fotomontaż...?? Reklama, studio, obróbka? Co chcesz...?

Jednak nie reportaż, człowiek, fotografia uliczna...

Tylko nie pisz, że urządziłem wykład... Słowo powinno być tak samo ostre jak zdjęcie.

Domyślnie

Ambrosious, na wstępie dziękuję za słowo wyjaśnienia.

Fotografia jak to napisałeś kreacyjna, surrealistyczna itp. - takich kategorii na naszym forum nie uświadczysz. W sumie niema w tym nic dziwnego, gdyż tego typu produkty są zdecydowanie niszowe. Prezentowane powyżej zdjęcia umieściełem w kategorii "Ludzie - fotografia uliczna, przecinek, reportaż", ponieważ z dostępnej listy wyboru to najbardziej ona moim zdaniem pasowała do tematu.

...
    Chcesz powiedzieć, że autor zawsze z góry wie co chciał wyrazić i nigdy nie interpretuje swoich prac? To brzmi prawie jak stwierdzenie mówiące, że w sztuce wszystko jest z góry zaplanowane i poukładane na tip top. IMHO nic bardziej mylnego.
    Tak łopatologicznie: Wyobraźmy sobie artyste, który chciał namalować np. senność. Splot przypadkowych pociągnięć pędzla spowodował, że tak naprawdę doskonale uwiecznił smutek. Zaczął zastanawiać się, czym ten malunek tak naprawdę jest. W takim wypadku pytanie o to czy "wie/zna" czy "interpretuje" znaczenie to już jest sematnyczny onanizm.

No i zrobił sie offtop...

Pozdrawiam
    ArturK

Miasto
    Wwa-Ursynów-Imielin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    Chcesz powiedzieć, że autor zawsze z góry wie co chciał wyrazić i nigdy nie interpretuje swoich prac? /.../ No i zrobił sie offtop...
    No nie całkiem off skoro punktem wyjścia jest konkretna praca.

Nie chcę i nie powiedziałem, że "z góry" ale oczekuję, że już z chwilą publikownia pracy autor wie co robi: co i po co publikuje...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów