Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    Artur Jonik
    Gość

Domyślnie softbox na sb 800

Kozystal kiedys ktos z czegos takiego?

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...box_White.html

Mam jedna sabinke ale moge miec druga. Zastanawiam sie nad dokupieniem takich 2
    softboxow. Do dyspozycji mam w sumie dosc male pomieszczenie w domu, wiec nie
    oplaca mi sie inwestowac na razie w jakies studyjne lampy puki sie nie naucze i nie
    wygospodaruje wiekszego pomieszczenia. Co myslicie o tym na poczatek. wiem ze te softboxy nie sa duze i nie oswietle duzych przedmiotow czy calych postaci ale dopiero sie ucze wiec wystarczy mi oswietlenie malych przedmiotow, moze jedzenie i portrety.
    Bede wdzieczny za wszystkie opinie.

Domyślnie

pomysł nie jest zły, wyglądają na specjalnie przystosowane do lamp, ja tez używam czasami softboxów, jednak moje są trochę większe 70x50 cm (mniejszych już nigdzie nie znalazłem) i są za ciężkie, wymaga to odrobiny kombinacji żeby je zamocować, praktycznie opierają się na statywie, bałem sie że złamią mi lampy

ps. w sumie o wiele wygodniejsze są parasolki i w domowych warunkach chyba sie lepiej sprawdzają, ja kupiłem te softboxy, bo próbowałem robić zdjęcia szkła i porcelany, i niestety druty parasolek odbijały się w fotografowanych obiektach
    Ostatnio edytowane przez Gawronnek ; 03-09-2007 o 00:22
    pozdrawiam Piotr

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

Rozmawialem z przedstawicielem tego sklepu. Powiedzial ze na sabinki i canonowe pasuja jak ulal. Do innych trzeba dokupic stosowny adapter. Jedyny mankament to to ze softbox zaslania czujnik fotoceli i konieczne jest wyzwalanie kablem lub radiem.

Domyślnie

to fakt, ja niestety mam tylko jeden odbiornik radiowy, ale jakoś daje rade i druga odpalała się przez fotocelę od pierwszej, jednak do fotografii ludzi parasolki wyjdą taniej i w sumie maja większa powierzchnię, więc więcej oświetlają
    pozdrawiam Piotr

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

W polsce tez sa dostepne:
    http://www.milso.com.pl/

Domyślnie

dzięki, nie znałem tej strony
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

hmm a macie jakiś patent, na stelaż do sb800 by można było podczepić softbox do niej? szukałem czegoś takiego, ale niestety poległem..

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cinek85 Zobacz posta
    hmm a macie jakiś patent, na stelaż do sb800 by można było podczepić softbox do niej? szukałem czegoś takiego, ale niestety poległem..

Jest cos takiego:
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...Connector.html

Dedykowane do softboxow photoflexa. W www.milso.com.pl tez jest dostepne
    ale trzeba zapytac.

Domyślnie

na raysfoto mają softboxy (lumiquest) - jeden z nich ma wyciecie w obrębie fotoceli...
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

mam takie mocowanie Photoflexa do lamp reporterskich. pasują do każdej lapmy, nikon, canon itp.. to świetne rozwiązanie i na tyle uniwersalne ze zastosowac je mozna także i z wiekszym softboxem. mnie udaje sie dzieki niemu zamontowac do softboxa dwie lampki sb-800 a wtedy światła jest dostatecznie duzo do wiekszości zastosowań. moge spokojnie polecić.
    NIKON 007

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów