Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie odnosnie ACDSee 7.0

Co zrobić lub skąd sciągnąć plug-ina czy cokolwiek abym mógł przeglądać NEF-y w tej przeglądarce. Czy po prostu robić NEF+jpg .
    Pytanie drugie czy da się jakoś zwiększyć informacje podawane w exifie w tym programie , czy należy kożystać z innego programu.

PS
    bałem się zapytać no ale trudno
    ......co ja moge wiedziec o foceniu ...NIC

Domyślnie Re: odnosnie ACDSee 7.0

Cytat Zamieszczone przez Umba
    Co zrobić lub skąd sciągnąć plug-ina czy cokolwiek abym mógł przeglądać NEF-y w tej przeglądarce.
    A czy nie prościej przeglądac bezpośrednio w Windows?
    http://www.microsoft.com/windowsxp/u...photo/raw.mspx

Domyślnie

a po co ci to ACDSEE.... przeciez to jedna wielka kaszana sie zrobila z kolejnymi wersjami. ani to program do edycji, ani szybka przegladarka. sciagnij Faststone viewer,
    REWELKA !
    i raw/nef tez tam podgladniesz, a na dodatek jest ZA DARMO!
    http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

bombel
    Gość

Domyślnie

Może pytanie będzie głupawe, ale czy ta rewelka zrobi mi bazę thumbnaili z płyt CD i DVD? Bo na przykład Irfan, który jest szybki i wystracza w codziennym użytkowaniu ma jednen dyskwalifikujący brak: nie kataloguje płyt.

W zasadzie jedyne, do czego używam ACDSee (faktycznie kaszana) to przechowywanie wszystkich miniaturek z płyt, w dodatku z jedną cechą - można je (te miniaturki) powiększyć do 240 px na szerokość. W sumie to miło się przegląda, tylko że wykorzystuję 5% możliwości programu...

Jeśli macie jakąś alternatywę, która ma robić tylko za przeglądarkę, możliwie bez dodatkowycjh pierdół (i ważne - ma przechowywać na dysku miniaturki wszystkich moich płyt), to proszę o propozycje.

Na razie spróbuję tego FastStone'a.

Domyślnie

...z pewną taką nieśmiałością sięgnołem po tego FastStone'a

no i musze powiedzieć CHŁOPIE DZIĘKI TAKIEGO CZEGOŚ WŁAŚNIE SZUKAŁEM szybko i tanio i ma wszystko to czego potrzeba mi w przeglądarce.
    ......co ja moge wiedziec o foceniu ...NIC

Uprawnienia umieszczania postów