Szukaj
fajne foty... /tym bardziej że znam to miejsce/
Ale widziałem Twoja galerię. Jest tam mnóstwo naprawdę pięknych zdjęć. Pożar kościoła św. Elżbiety...
Jestem pod wrażeniem całej galerii. Gratuluję!
I mam pytanie: o której godzinie/jakiej porze dnia robiłeś zdjęcie Psim Budom? Zawsze gdy tam jestem, panuje tam głęboki cień. To zdjęcie od strony starej biblioteki uniwersyteckiej?
/przepraszam za delikatny OT, tudzież poruszanie swoich spraw w dziale zdjęciowym...
Klejony D80.
Nic nie zarzuce tym zdjęciom, bo sam bym pewno lepszych nie zrobil ale pod Waści linkiem jest duzo ciekawszych fotek (w/g mnie) i dlaczego wląśnie te mają zachęcic do zapoznania się podaną galerią(?)
Ja się zainteresowalem bo to Wroclawa na stronce fotki zwiazane z historią miasta.. dreszcze mnie przeszedł
pozdrawiam
vertigo, zdjęcie na Psich Budach był robione w czerwcu, o godz. 11, od strony biblioteki. Zauważ, że oprócz godziny istotne jest w jakim miesiącu bylo robione, bo od tego zależy położenie słońca.
Nikuś, link do galerii jest w podpisie. Nie należy rozumieć, że te dwa zdjęcia mają bezpośredni związek z tą galerią.
Pierwsze zdjęcie, to mój ulubiony sposób prezentowania architektury, szczególnie współczesnej. Często staram się to nawet sprowadzić do abstrakcji. Drugie, to raczej ciekawostka: interesujący ptak, jak się okazało bardzo rzadko spotykany w Polsce.
Dobre zdjęcie udaje się zrobić rzadko. Częściej są to "poprawne" prace. Gdybym chciał pokazać tylko te zdjęcia, które uważam za dobre, to wyszłoby ich pewnie ok. 10. Uważam jednak, że te wszystkie zdjęcia pokazane w galerii, tworzą pewną nową wartość i nawet te słabsze mają wtedy rację bytu.
Nawiasem mówiąc, zdjęcia z pożaru były w latach 70-tych XX wieku wystawiane w Domku Romańskim, gdzie jest galeria fotografii. Z wystawą tą wiąże się anegdota, którą opowiem jak kiedyś spotkamy się na wspólnym fotografowaniu.
Klejony D80.
Rozumiem aczkolwiek można to potraktować jak opisałem to w swojej wypowiedzi. Galerie obejrzalem z przyjemnoscią, bo z Wroclawia jestem
Wspolne fotografowanie..? Jak najbardziej
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami