Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Praca w PS (Dwa Monitory)

Witajcie!

Chciałbym zapytać czy ktoś z Was pracuje w PS wykorzystując dwa monitory jednocześnie. W chwili obecnej mam notebooka Compal FL90 podłączonego do zewnętrznego monitora Eizo FS 1931. Zdarza mi sie że dość często składam tzw fotoksiązki i podgląd pełnoekranowy wydaje mi się że mógłby poprawić komfort pracy. Chciałbym aby np. na matrycy notebooka były wszystkie narzędzia i palety a na Eizo pełny podgląd pliku.

Jeśli ktoś z Was użytkuje tego typu rozwiązanie to proszę o opinie.

Domyślnie

niektórzy widzieli go, jak o północy pije olej napędowy i drapie się po plecach wałkiem rozrządu. my wiemy tylko, że lubi słuchać języka francuskiego pędząc nowym aston martinem z prędkością 250 na godzinę. i to, że mówią o nim STIG *

*nie wiem czy tamten coś robi na 2 monitorach, ale nasz forumowy na pewno

Domyślnie

dokładnie w takim samym układzie pracuje w PS, na laptopie mam wszystkie narzędzia i palety a zdjęcie mam na CRT, prawdę mówiąc nie wyobrażam już sobie innej pracy, laptop chodzi w 1024x768 a CRT Iiyamy w 1600x1200, nie wiem o jaka pomoc Ci chodzi więc jakby co pytaj
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

czy ustawienie takie wynika z odpowiednich sterowników karty graficznej? Posiadam Nvidia 8600m GT.
    Kurcze plątam się trochę jakiej funkcji użyć przy ustawieniu Nview. Mam do wyboru:

- tryb zwielokrotniony (dualview)
    - rozstaw pionowy
    - rozstaw poziomy
    - klon
    - wyświetlacz pojedyńczy

Gawronnek jeśli możesz wytłumacz mi łopatologicznie krok po kroku proszę...

Domyślnie

ja dokladnie tak samo, kiedys laptop + crt, obecnie desktop + crt i lcd... komfort pracy nieporownywalnie lepszy niz praca na jednym ekranie
    Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
    5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358

Domyślnie

dualview
    Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
    5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358

Domyślnie

WOW jakie to zajefajne bardzo dobrze widać edytowany obrazek Powiedzcie tylko jak szybko przeskakiwać pomiędzy ekranami. jest może jakiś skrót klawiszowy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    i to, że mówią o nim STIG *
    *nie wiem czy tamten coś robi na 2 monitorach, ale nasz forumowy na pewno

Tak. Pracuje na dwoch monitorach.
    Ja nie korzystam z zadnych podsystemow oferowanych przez oprogramowanie karty graficznej. Normalnie w windowsowym aplecie "Wlasciwosci ekranu" mam:
    1. Dell P1130 na Radeon X1300 Series
    i
    2. Dell P1130 na Radeon X1300 Series Secondary
    Dla kazdego (z racji, ze to takie same monitory) ustawiona ta sama rozdzielczosc i to wszystko. Efekt jest taki jak by monitor mial szerokosc dwoch ekranow. Myszka przesuwa sie normalnie z jednego monitora na drugi. Na jednym mam palety narzedziowe i okno Bridge'a, a na drugim sam pulpit Photoshopa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig czy byłby dla Ciebie problem pokazanie screenu w jaki sposób masz rozmieszczone palety i Bridga na jednym z ekranów?
    Dziękuje wszystkim za dotychczasową pomoc w tym wątku
    Ostatnio edytowane przez lukas_78 ; 02-09-2007 o 20:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukas_78 Zobacz posta
    Stig czy byłby dla Ciebie problem pokazanie screenu w jaki sposób masz rozmieszczone palety i Bridga na jednym z ekranów?
    Wklejam caly pulpit. Monitor lewy konczy sie zaraz za paletami. Prawy -- to samo okno Photoshopa.

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów