Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotofun Zobacz posta
    Znalazłem tego newsa o jakim pisałem wcześniej. Tylko mała poprawka. Piszą tam, że to nie Nikon a Sony ma technologię naświetlania jednoprzebiegowego ale pewnie i tak Nikon za tym mocno stoi. Oto cytat z cytatu:
    O ile dobrze pamiętam ploty to ktoś wspominał, że matryca to pomysł nikona, produkowany przez sony, a Sony może wkładac to do swoich body po roku. Na forum "alfy" mają nadzieję, że "piramidon" jak określają pokazowy prototyp "profesjonalnej" alfy będzie miał matrycę FF (tą z D3?)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    O ile dobrze pamiętam ploty to ktoś wspominał, że matryca to pomysł nikona, produkowany przez sony, a Sony może wkładac to do swoich body po roku. Na forum "alfy" mają nadzieję, że "piramidon" jak określają pokazowy prototyp "profesjonalnej" alfy będzie miał matrycę FF (tą z D3?)
    Mało prawdopodobne ze SONY bedzie miało pelną matryce 35mm ze względu na AS w body. Mysle ze to raczej bedzie crop..1.1..1.2..cos koło tego. Poza tym na forum "alfy" rozne ciekawe rzeczy mozna przeczytac, lacznie z tym ze LBCAST to technologia Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    ... pelną matryce 35mm ze względu na AS w body. .
    to nieco inne "urządzenie" ale strzepywaczkę wsadzili do pełnoklatkowego 1Ds MK3.
    Pewnie wystarczy zrobić matrycę mniejszą o 1 mm i już się da nawet AS zastosować. Amplituda drgań zapewne jest tam malutka.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    to nieco inne "urządzenie" ale strzepywaczkę wsadzili do pełnoklatkowego 1Ds MK3.
    Pewnie wystarczy zrobić matrycę mniejszą o 1 mm i już się da nawet AS zastosować. Amplituda drgań zapewne jest tam malutka.
    Strzepywaczka rusza tylko filtrem AA, nie matrycą. Z tego co widzialem, to AS dosc spory skok jednak wykonuje. Kiedys śp Minolta podawała skok matrycy AS, i było to chyba ok 3mm. Inna sprawa, że krycie obiektywu to tylko jedna z przeszkód...na pewno znajdzie się kilka szkieł które dadzą nieco większe pole krycia. Kłopoty mogą być z przyspieszeniami, jakich wymaga układ matrycy, gdyż rośnie zarówno ciężar elementu jak i wymagane przesunięcie. Kolejny problem to migawka, która też musi być odpowiednio większa niż FF. Podejżewam ze Sony da jednak nieco mniejszą matrycę, choć może i jakos to obejdą..nie wiem. Dywaguję.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 14-11-2007 o 16:27

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Zeby nie bylo ze watek wszedl na stepperski tor

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25614484

dwa sample...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    No proszę, jednak są tacy co odważą się na taki krok , a już myślałem że to działa tylko w jedną stronę

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Przeciez Sony wymyslilo aparat fotograficzny...

Ok mamy chyba rozwiazanie co do Canonierow przynajmniej -> http://www.usa.canon.com/opd/control...2&modelid=9165

Fakt ze polecaja go do CCD a nie do CMOS ale to nie zmienia faktu ze jest NAJS! 50x50mm w jednym przebiegu to spoooro...

Teraz ciekawe co z reszta
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 14-11-2007 o 16:00

Uprawnienia umieszczania postów