Cytat Zamieszczone przez amra Zobacz posta
ale zdjęcia ze ślubu?? Obawiam się że moje robione D70 są lepsze... Kiedyś czytałem o eksperymencie, w którym aparaty dano mały dzieciom, i jakoś bardzo mocno skojarzyło mi sie to podczas czytania testu na fotopolisie. Gdyby były to pierwsze zdjęcia jakie bym zobaczył z D3, to pewnie pomyslał bym ze Nikon wypuścił koszmarnego bubla...
Cześć,
Mam podobne odczucia. Gdybym nie naoglądał się dobrych sampli w necie i zobaczył te fotki to zastanawiałbym się o czym wszyscy mówią Fakt pokazują jaką wartość dodaną daje nowa matryca na wysokich ISO, ale niektóre teksty powalają np.

Jednak kiedy rzeczywiście nie błysnęła lampa w czasie pozowania do zdjęć po pokazie, okazało się, że tak różowo już nie jest. Wprawdzie niedoświetlenie było zdecydowanie większe, niż w wypadku kontrolowanych warunków podczas fotografowania tablic (oceniamy je na około 5 stopni EV), to jednak efekt już nie był taki zadawalający.
Generalnie trzeba było jeszcze zrobić 10EV. Nikon może po takim tekście napisać tylko tyle: "przepraszamy, że jeszcze nie mamy lustrzanki, która robi wyśmienite zdjęcia w pomieszczeniach zuepłnie ciemnych". Profesjonalizm wymaga myślenia ... niestety.

Pozdrawiam
Remek