a to mnie zdziwiłeś. Mam sie własnie za osobę zasypująca podziały. Dyskutuje z toba na CB w dwóch wątkach (o bezsensie kupowania pierwszej jedynki - i proponuje w zamian 30D, 5D - więc tez canony i piszę, że najstarsze nikony są też do niczego). Tu na forum bardzo pozytywnie wyrazam sie o 1 Ds MK3 i o 5D, kilku z uzytkowników wręcz sie zastanawiało już w wątkach czy ja się nie chcę przypadkiem przesiadać, bo tak dobrze piszę o canonach. Bronie też na CB modelu 5D gdzie canik twierdzi że lepszy jest 40D. Jak widac dla mnie bardziej liczy się jakość pliku niż konstrukcja body. Ty masz zapewne inny pogląd preferując nawet b.starą jedynkę.
Przyznawałem, że canony generalnie mniej szumia na wysokim iso. I wtedy ludzie z CB byli zadowoleni. Teraz wystarczy napisać, że najlepszy pod względem wysokich iso jest D3 - i jest nagle oburzenie na niesprawiedliwe opinie. Czyli prawidłowo wg canonierów to można jedynie zawsze pisać, że canon jest lepszy? Nic innego nie może?
Dodawałem, że mi nie zalezy na wysokich iso i zazdrościłem wielu MPx w 1Ds Mk3. Do sprawdzenia w odpowiednich wątkach. Teraz ja zazdroszczę cannierom ich body, a canonierzy patrza z zawiścią na D3 bo pobił ich w szumach. Ja bym się chętnie zamienił na te matryce, wszyscy tu wiedza, że ja gonię za ilością Mpx a nie za niskimi szumami.
Absolutnie nie przeciwstawiam sobie systemów. Natomiast czym innym jest - i można porównywać poszczególne funkcje oraz jakość plików z róznych body. Mniejsza o to, z jakich systemów.
PS: na szczęście na CB jest też kilka osób, które patrzą z podziwem na D3, nie patrząc na to, że jest z innego systemu, ciesza się, że idzie coś takiego zrobić i mają nadzieję, że canon coś równie mało szumiącego wypuści. Podobnie jak ja mam nadzieję na jakiegoś D3X z matryca 24 MPx.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami