Close

Strona 51 z 83 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

jacku a nie myślałeś jednak nad średnim formatem? wiem, że cena jest zabujcza, ale to jest jakieś 2*D3, jesli faktyczie chcesz dużo mpx, jakiegoś ludzkiego iso (zakładam że nie chcesz cały czas na 100, czy 50 jechać) i często potrzebujesz dużo iso to nie lepiej takiego średniego zakupić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    jacku a nie myślałeś jednak nad średnim formatem? wiem, że cena jest zabujcza, ale to jest jakieś 2*D3, jesli faktyczie chcesz dużo mpx, jakiegoś ludzkiego iso (zakładam że nie chcesz cały czas na 100, czy 50 jechać) i często potrzebujesz dużo iso to nie lepiej takiego średniego zakupić?
    lepiej, tym bardziej, że mam 6x7 RZ i optykę. Przystawka ZD plus adapter to jednak około 40 tys. Sporo więcej. czekam aż będa na rynku wtórnym lub potanieją.
    iso 50, 100, 200 mi wystarcza.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    Średni format to nie tylko spora inwestycja, ale mniej uniwersalny system, mniejsza wygoda pracy, sporo się też mówi o dużej awaryjności.
    W zamian wprawdzie otrzymuje się lepszą jakość, ale tak naprawdę pośród klientów mało kto jej oczekuje i jest gotów więcej za nią zapłacić. Można ew. liczyć na zlecenia wymagające dużych powiększeń (np. formaty B1 z offsetu i lepiej), ale naprawdę wysoką rozdzielczość (40MP) ma tylko Hasel i PhaseOne - a te systemy są już oqrvieńczo drogie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    a to mnie zdziwiłeś. Mam sie własnie za osobę zasypująca podziały. ...
    nie śledzę zbyt często ani jednego forum, ani drugiego, tutaj się zainstalowałem chwilę temu, więc mogę mieć mylne wrażenie. Sam też jestem przeciwny podziałom, piszę tylko o swoich wyborach. Przywiązanie do jednej z marek może być zgubne. Myślałem o D3 po pojawieniu się pierwszych informacji. Później zdałem sobie sprawę, że totalnych przełomów nie może być, D3 poszedł krok dalej i na pewno to dobrze dla wszystkich, bo canon wypuści więcej w następnym body, wtedy nikon się zepnie i znowu wypuści, sony się spoci i za kilka lat będziemy mieli 24bitowe pliki z 39mln matrycy, zero szumów na 51200ISO... za 3tys. zł
    a o negatywie wszyscy zapomną, może poza nauczycielami historii fotografii
    zabawki: niesławny Canon 1DMkIII szkła: 16-35/2,8L, 50/1,4, 70-200/2,8L, 300/4IS L, Ex1,4x i in.
    www.bielinski.art.pl, www.sluby.bielinski.art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Sam też jestem przeciwny podziałom, piszę tylko o swoich wyborach.
    OK, cieszę się i przyjmuje to za dobrą monetę.
    Przywiązanie do jednej z marek może być zgubne.
    niekoniecznie. Ja wychodzę z założenia, że nie należy sie dać zwariować (marketingowi w duzym stopniu) i zmieniać system co tylko wypuszczą nowe body. Raz ci maja lepsze, potem inni. Mogę pocierpieć i pracować 3 lata na sprzęcie który nie jest nr 1 na świecie. Bo potem sie to odwróci i co? Znowu zmieniać?
    a o negatywie wszyscy zapomną, może poza nauczycielami historii fotografii
    a o slajdzie?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    OK, cieszę się i przyjmuje to za dobrą monetę.

niekoniecznie. Ja wychodzę z założenia, że nie należy sie dać zwariować (marketingowi w duzym stopniu) i zmieniać system co tylko wypuszczą nowe body. Raz ci maja lepsze, potem inni. Mogę pocierpieć i pracować 3 lata na sprzęcie który nie jest nr 1 na świecie. Bo potem sie to odwróci i co? Znowu zmieniać?
    Zgadzam się, właśnie teraz nie zostałem przy swoim wyborze i mam przyjemność z robienia zdjęć. Byłbym idiotą, gdybym narzekał na taki aparat. Przez trzy lata pracowałem 10D (kiedy było już np.5D, czy 1DsMkII i sobie radziłem, po prostu musiałem włożyć więcej energii i trochę więcej nerwów, kiedy AF nie wyrabiał. Nie chcę frazesów tutaj publikować, więc skończę zanim napiszę, że sprzęt nie jest najważniejszy. Kurczę, napisałem
    zabawki: niesławny Canon 1DMkIII szkła: 16-35/2,8L, 50/1,4, 70-200/2,8L, 300/4IS L, Ex1,4x i in.
    www.bielinski.art.pl, www.sluby.bielinski.art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    Nie bylo. Szkoda tylko, ze takie male fuj... znaczy, ze full-res nie mozna zobaczyc.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie bylo. Szkoda tylko, ze takie male fuj... znaczy, ze full-res nie mozna zobaczyc.
    Fakt nie mozna
    Nikon

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

No i dlatego ze tylko male to ich tu nie dalem lepiej wrzucac same fullresy bo malymi z ktorych nic nie wynika to caly net jest zasiany
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-10-2007 o 16:13

Strona 51 z 83 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów