Close

Strona 12 z 83 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Ciekawe który to będzie ten pierwszy na Forum, co zaryzykuje swoją kasę i przekaże wyniki z testów
    zróbmy zrzutę po 1 zł na aparat dla admina lub np. Czornyja, oni go przetestują
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Poczekajmy na modele sklepowe, pełni wartościowe z pewnymi dodatkami, typu usuń bielizne z modelki pozostawiając jej wdzięki na miejscu lub co dziś słyszałem w radiu że aparat będzie wykrywał uśmiech na twarzy, czyli ludzie poważni będą ignorowani przez aparat. Poczekamy zobaczymy
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

podobne przesunięcia kolorów powstawały w NC na nefach z d70 po włączeniu usuwania mory.
    Ja bym się tym specjalnie nie martwił. Moje zaufanie do marki trwa nadal
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Cool sinusoida

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    mimo, że szumy na wysokich ISO mnie nie bardzo interesują, a body są nie w wersjach finalnych to oglądam te sample. I wszędzie są te same. Ciekawe, że nie wycieka więcej.
    Na mistrzostawach w LA w Osace spore reklamy Nikona, widac tez fotoreporterów z długimi czarnymi lufami (jednak z 10x mniej niz z białymi, co jest na razie zrozumiałe).
    [B]Na razie? za 5 lat najwczesniej jezeli do tego czasu Nikon wypusci ze dwa FFy oprocz D3. To sa procesy dlugotrwale.Ile czasu potrzebowal Canon zeby przeskoczyc N?To jest sinusoida z tym ze teraz Nikon jest na dole...mozolna jazda do gory..jak cos nie przeszkodzi.malo nikonow w Osace?a podobno byl tam oficjalną marką...jeden warunek odrobienia strat:rownorzedny lub lepszy od DIGICa software w puszce...pozdr
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Agencje wymieniaja sprzet srednio co trzy lata, czasami czesciej (w zaleznosci od zuzycia) Nie jest to znowu taki mozolny proces.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Ile czasu potrzebowal Canon zeby przeskoczyc N?To jest sinusoida z tym ze teraz Nikon jest na dole...mozolna jazda do gory..jak cos nie przeszkodzi.
    Przeca to Nikon jest number One w DSLR...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Kto jest lepszy to trudno powiedzieć, liczy się tylko C i N.
    Moim zdaniem jeśli N nic nie zrobi z tym problemem przesuwania to będzie miał problem i straci wielu klientów. egzemplarz pełnowartościowy za ok 18kpln z taką wadą???? u mnie zaraz do wymiany i koniec nie ma taryfy ulgowej, to jest profi tu nie ma miejsca na jakieś takie poważne odchyłki. pzdr
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Przypominam po raz kolejny ze ogladacie zdjecia z wczesnej prototypowej wersji aparatu z niedokonczonym oprogramowaniem, bo to co tutaj widac to ewidentnie oprogramowanie aparatu. Rozumiem, ze widzieliscie juz wersje ostateczna, by mowic o jakims problemie przesuwania kolorow?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    Moim zdaniem jeśli N nic nie zrobi z tym problemem przesuwania to będzie miał problem i straci wielu klientów. egzemplarz pełnowartościowy za ok 18kpln z taką wadą???? u mnie zaraz do wymiany i koniec nie ma taryfy ulgowej, to jest profi tu nie ma miejsca na jakieś takie poważne odchyłki. pzdr
    chyba trafisz do "Humoru" za tak ciekawe przemyślenia
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    Taaa! i zobaczycie, że jeszcze będzie szumiał, miał back-focus, mydło, morę, banding, IR/UV-polution! Bo to Nikon przebrzydły i wszystko musi być w nim źle!!!

Nie róbmy może sobie jednakowoż jaj - z takim ewidentnym wałem, to nawet D10 by nie mogło trafić do klientów, bo nawet najwięksi lamerzy oddawali by w USA puszki do sklepów, a profesjonaliści to chyba zatłukli by nimi personel NPS-ów...

Strona 12 z 83 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów