Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie zasilanie do sb-800

Powoli przymierzam się do zakupu sb-800,no i trzeba będzie zakupić akumulatorki i ładowarkę,co polecacie?Przeszukałem trochę archiwum i trochę znalazłem(aczkolwiek niewiele),nie wiem jakiej mocy akumulatorki?cztery czy od razu pięć?czy są ładowarki na pięć akumulatorków?pewnie nie raz już były takie pytania ale technika idzie do przodu,ceny spadają i nie wiem co się dzisiaj opłaca.Dziękuję za podpowiedzi!Pozdrawiam Jacek!
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Wrzesińsk Zobacz posta
    Powoli przymierzam się do zakupu sb-800,no i trzeba będzie zakupić akumulatorki i ładowarkę,co polecacie?Przeszukałem trochę archiwum i trochę znalazłem(aczkolwiek niewiele),nie wiem jakiej mocy akumulatorki?cztery czy od razu pięć?czy są ładowarki na pięć akumulatorków?pewnie nie raz już były takie pytania ale technika idzie do przodu,ceny spadają i nie wiem co się dzisiaj opłaca.Dziękuję za podpowiedzi!Pozdrawiam Jacek!
    Moim zdaniem...trzy komplety powinny Ci wystarczyc. Kupuj o jednakowej pojemnosci, bo kiedy bedziesz chciał pobawic sie z piecioma, powinny miec jednakowa pojemnosc. Do tego ładowarke....wazne, aby kazdy kanał ładował niezależnie. Poszukaj na forum, koledzy opisują tam kilka modeli wartych uwagi.
    AF nie jest koniecznoscią

Domyślnie

Dzięki adasme, BC-700 wygląda nieźle!
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Radzę kupić ładowarkę z refreshem, czyli z rozładowaniem aku do zera. Akumulatory dłużej pożyją.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Radzę kupić ładowarkę z refreshem, czyli z rozładowaniem aku do zera. Akumulatory dłużej pożyją.
    i porządne profesjonalne akumulatorki np firmy HFE

Domyślnie

Ja mam dwa komplety GP2100 i Energizer2700.
    GP maja juz ze dwa lata i ostatnio przez pół wesela nie padły, wiec jak bedziesz mial 2 albo trzy komplety to spokojenie wystarczy, tym bardziej, ze jak pierwszy komplet padnie to w kilkanascie-dziesiat minut mozesz naladowac go... Ja mam jakas stara ladowarke GP powerbank z opcja rozladowywania i w 25min max wszystkie cztery ładuje.

Domyślnie

Piter,a napisz ile zdjęć średnio robisz na komplecie (chodzi głównie o pomieszczenia).
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Nigdy tego tak dokladnie nie liczylem, ale najwieksze obciazenie lampa miala w moim przypadku na slubach/weselach. I tak mniej wiecej ok 400 fotek, z czego 90% z lampa wytrzymuje mi ten komplet GP2100. Ile jeszcze by wytrzymal to nie wiem, bo nigdy nie "skonczyly mi sie" baterie w lampie. Co prawda pod koniec troche wiecej czasu potrzebuje na naldowanie, dlatego zakupilem drugi komplet akumulatorow, ale jeszcze nigdy nie byl potrzebny. Jezeli przecietna impreze bys na 5 bateriach robil to wydaje mi sie, ze
    nie ma szansy zajezdzic dobrych akumulatorow. Nie wiem ile zdjec robi profi na weselu, ale 400 to chyba sporo.

Edit: teraz sprawdzilem jedna impreze firmowa, 390zdjec, 100% z lampa na jednym komplecie GP2100.
    Ostatnio edytowane przez Piter ; 04-09-2007 o 20:40

Domyślnie

Dzięki Piter! Robiłem na kilku weselach w rodzinie (ale tylko gościnne)i tak przeważnie w pomieszczeniach było około 400 fotek,tak że tyle by mi starczyło.
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

to dwa komplety spokojnie starcza i pamietaj, zeby ladowarka nie tylko rozladowywala ale tez, zeby byla szybka.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów