Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: nikon f65

Domyślnie nikon f65

Gdzie w owym nikonie zmienia sie wartość iso i czy w ogóle sie da??
    ''Fotografia jest lekarstwem na moją fascynację światem''

Domyślnie

Ów Nikon ustawia wartość ISO na podstwie kodu DX odczytanego z filmu. Nie ma możliwości ręcznego ustawienia ISO.

Domyślnie

Zawsze pozostaje mozliwosc tak zdrapac/zakleic kod DX, aby ISO bylo takie jak chcesz. Jest z tym nieco zabawy, ale dziala.
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Bylo na F90/F801s naskrobac, tam sie da

Domyślnie

O wiedze że wruciłes konradku napisz mi na pm co z filmem naskrobać łatwo powiedziec ale z moim kieszonkowym ....ehhh no to lipa jednym słowem

Domyślnie

a mam jeszcze pytanko da sie coś zrobic ?? zamaist zmiany wartosci iso ? jest takie cos jak +/- tam sie wartość ev zmienia ale to chyba tylko w trybie automatycznym ;/ doradzicie coś

Domyślnie

kompensacja ekspozycji - chodzi we wszystkich trybach P,S,A - wciskasz i trzymasz przycisk kompensacji ekspozycji (koło spustu migawki) i kręcisz na + lub -.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Kolega tylko M uzywa z tego co pamietam

Domyślnie

jesli masz film np iso400, a chcesz go naswietlac jak iso200 to musisz kompensacje ekspozycji ustawic na +1EV (w manualu przeswietlasz o 1 dzialke - nie wiem dokladnie jak wyglada drabinka w f65,ale 1 dzialka powinna byc zaznaczona).

ps.kondradek - jak jestes w lbn odezwij sie na pw

Domyślnie

PW poszlo. Mam nadzieje ze moja propozycja Ci odpowiada

Uprawnienia umieszczania postów