Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: jaka ksiazka

Domyślnie jaka ksiazka

witam serdecznie mam prosbe dopiero co kupilem sobie nikona d 40 a co za tym idzie dopiero zaczynam zabawe z lustrzankami i chcialbym kupis jakas ksiazke do nauki fotografowania co byscie polecili

Oszczędny w słowach Awatar KAZELOT
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ludzie polecaja "radosc fotografowanie" i inne tytuły znajdziesz na tym forum ja nie czytałem wiec sie dokładniej nie wypowiem... Z drugiej strony masz neta to grzebaj w tym forum i wiele artykołow jest w necie wystarczy w googlach poszukac pozdrawiam
    N D80 i N18-70 i SD 2GB EXTREME III i LOWERPRO i SD 2GB ULTRA II i BILORA 1122 i OMG SR1 i T55-200...
    "Baśń O Ludziach Stąd" polecam

Domyślnie

a ja bym polecil strzelac i zobaczyc co wyjdzie, najlepsza nauka na bledach , oprocz tego instrukcja nie wiem jak w D40, ale w D50 mialem napisane kiedy mniej wiecej czego używac i jakos tak sobie pstrykałem, a co do ksiazek to kolega zakupil D40 i dostal taki podrecznik "radosc fotografowania" i z ciekawosci pewnie zajrze i zoabcze czy warto pozdrawiam i powodzenia
    D50 | N18-55 | N70-300 G | SB-800

Domyślnie

poza książkami "warsztatowymi", których im więcej przeczytasz tym lepiej moim skromnym zdaniem - mimo że opisują to samo i to niezależnie od daty wydania , polecam też zajrzeć kiedyś dla oddechu do "Światła obrazu" Rolanda Barthesa - dla mnie bardzo "odświeżająca" i inspirująca do własnych poszukiwań lektura

Domyślnie

Ja propnuje udac sie do jakiegos empiku i przejrzec samemu rozne pozycje. Tak jest najlepiej. No i nie zapominaj o wyszukiwarce na forum. Inaczej sprawa wyglada w praktyce bo bez wzgledu na to ile sie na czytasz i jak drogi masz sprzet musisz po prostu pstrykac. Proponuje przestawic pokretlo na M i kombinowac co z tego wyjdzie. Jak sie nie uda to wykasujesz i tyle pozdrawiam

Domyślnie

np: "Fotografia cyfrowa", Tom Ang,
    wydawnictwa National Geographic,
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

dzieki serdeczne za odpowiedzi a jesli chodzi o empik czy instrukcje to jest maly problem bo obecniejestem w irlandi i tu kupilem ten aparat instrukcje mam po angielsku a w empiku nie moge zobaczyc pozostaje mi tylko zdac sie na wasza pomoc i zamowic przez internet

Domyślnie

Sprawdziłem jeszce jedną, John Freeman "Fotografia", obie książki o których piszę sa bogate w zdjęcia i bardzo dobrze omówione. Polecana "Radość fotografowania" (również posiadam), jest moim zdaniem mało przejrzysta i chaotyczna.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów