Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Kingstony Elite Pro

Widuję dwa rodzaje tych kart. Obie niebieski, na jednych napis "High Speed" ( i 1024 MB lub 2GB) na drugich "50x" (i 1GB). W pewnym momencie mówiło się, że te "50x 1GB" to poprawiona wersja, ale teraz na 2GB piszą "High Speed".

To bez znaczenia, czy są jakieś różnice?

Domyślnie

Jest jeden rodzaj niebieskich Kingstonow:
    pelna nazwa brzmi: 2GB Elite Pro CompactFlash Card 50x
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Fatamorgana a la Nikon:

... nie niestety nie mogę wstawić zdjęć, więć odsyłam zainteresowanych:

http://allegro.pl/show_item.php?item=74726733
    http://allegro.pl/show_item.php?item=73771306

Może to i to samo, ale tego właśnie dotyczyło pytanie!!!!

bombel
    Gość

Domyślnie

Znalazłem obok taką wypowiedź:
    Cytat Zamieszczone przez Lolek
    Z Kingstonami nie było problemów dopóki bebechy robiła Toshiba (oznaczenie na krawędzi zaczynające się od THB). Potem, mniej więcej gdy weszła seria Elite Kingston skumał się z Samsungiem i od tej pory karty szwankują, z tym że ja słyszałem narzekania tylko na niebieskie.
    Nie jest to ścisła odpowiedź, ale pewne przybliżenie jest.

Domyślnie

Dzięki. Ale może ktoś wie czym spowodowane są różnice na etykietach kart (512MB też mają dwie wersje etykiet)?
    Inny producent? Inna jakość?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel
    Nie jest to ścisła odpowiedź, ale pewne przybliżenie jest.
    Jasne, bo niektóre Kingstony nie mają w ogóle oznaczenia producenta, więc nie każdy wie kto je tłucze. Poza tym przez pewien okres pomarańczowe były THN, a niebieskie samsungowe. Chodziło mi żeby nie narzekać na Kingstona jako takiego, a na konkretne jego produkty.
    Wiesz może coś więcej w temacie?
    Pozdrawiam
    Lolek

bombel
    Gość

Domyślnie

Wiesz może coś więcej w temacie?
    Na szczęście nie, bo nie jestem ani zwolennikiem, ani użytkownikeim Kingstona. A odpowiedź (tzn. cytat Twojej wypowiedzi) była przybliżeniem - a nie ścisłą odpowiedzią - bo i pytanie na początku topiku było inne.

Domyślnie

[ A odpowiedź (tzn. cytat Twojej wypowiedzi) była przybliżeniem - a nie ścisłą odpowiedzią - bo i pytanie na początku topiku było inne.
    A, to OK bo zrozumiałem że nieścisłość mojej wypowiedzi oznaczała jej niezgodność z prawdą.
    A w temacie: przyszło mi do głowy, że te różne oznaczenia to wyłącznie kwestia różnych rynków (tak jak SanDisk Ultra II i Extreme II) choć może też te z brązowymi dodatkami są jakieś "lepsze" - 100-krotna karta Kingstona ma napisy tylko w kolorze brązowym.
    Pozdrawiam
    Lolek

bombel
    Gość

Domyślnie

A, to OK bo zrozumiałem że nieścisłość mojej wypowiedzi oznaczała jej niezgodność z prawdą.
    Nie, ja się tak strasznie nie spieszę z wytykaniem innym błędów (no chyba, że ktoś już potworne i przesadzone androny plecie ), ale teraz zainteresowałeś mnie tymi Sandiskami. Sam mam SanDiska Extreme III 1.0 GB - czy wiesz coś na ich temat, co powinno mnie zaniepokoić? Kupione w USA, blisko rok intensywnego użytkowania i na razie same superlatywy. I co? Mam zacząć się denerwować?

PS
    Zrobiłbym jej zdjęcie, ale mój aparat ma niektóre funkcje wyłączone, jak wyjmę kartę. Ten model ma takie ograniczenie widocznie...

Domyślnie

Extreme III 1.0 GB - czy wiesz coś na ich temat, co powinno mnie zaniepokoić? Kupione w USA, blisko rok intensywnego użytkowania i na razie same superlatywy. I co? Mam zacząć się denerwować?
    Tym razem ja się chyba nieprecyzyjnie wyraziłem lub niezbyt precyzyjnie zostałem zrozumiany. Chodziło mi wyłącznie o to, że Ultra II i Extreme II to dokładnie ta sama karta, z tym że pod nazwą Extreme II była sprzedawana tylko w Stanach (a może jeszcze gdzieś?) z jakąś dodatkową gwarancją.
    Pozdrawiam
    Lolek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów