Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Wybór 70-300

Domyślnie Wybór 70-300

Witam

Sporo poczytałem , popatrzyłem i załapałem że z moimi finansami obiektyw 400 albo 500mm narazie odpada...

Zostaje mi uniwersalny 70-300

I teraz pytanie:

Czy szereg - od najlepszego do najgorszego będzie taki:

Nikkor 70-300 ED, Sigma APO 70-300 macro , Nikkor 70-300 G ?

Czy warto dopłacać do ED czy Sigma jest porównywalna ?

A może jakieś inne propozycje w loodzkich cenach ?

Domyślnie Re: Wybór 70-300

Moim zdaniem Sigma 70-300 APO byłaby najlepszym wyborem z w/w.
    W tej klasie cenowej nic lepszego raczej nie znajdziesz - mozesz sie rozejrzec ewentualnie za używanym Nikkorem 75-300/4,5-5,6 - znacznie lepszym zarowno optycznie jak i mechanicznie od wszystkich ktore wymieniles, a mozna czasami trafic na egezemplarz w idealnym stanie za niewielkie pieniądze.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ja mam 70-300G i jestem bardzo zadowolony. Dobrze ostrzy. O ile między 70-300G i 70-300 ED jest duża różnica cenowa o tyle jakość obrazu podobno jest nie wiele lepsza. ED ma pierscien przyslony, i troszke masywniejsza budowe, nic wiecej. 70-300G to na prawdę niezły sprzet za psie pieniądze !

Pozdrawiam,
    Piotrek
    Nikon D7100 || SanDisk Extreme Pro 32GB 95 mb/s || Nikkor DX 18-55 VR || Tamron SP 150-600 f/5-6,3 Di VC USD

Domyślnie

Może ktoś jeszcze sie wypowie w tym temacie ?

Domyślnie

poszukaj w archiwum, mnóstwo informacji na temat tam znajdziesz
    temat wałkowany wielokrotnie!
    pozdrawiam, qooba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

sigma APO I czy II?? jak I to 70-300G cie w spokojnosci zadowoli
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    sigma APO I czy II?? jak I to 70-300G cie w spokojnosci zadowoli
    Sigma 70-300APO i Sigma 70-300 APOII to optycznie dokladnie takie same obiektywy - różnia się nieco obudową (wdlug mnie II jest brzydsza). Obydwie wersje są znacznie lepsze od Nikkora 70-300 G
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

no chyba sie troche osiagami roznia, sprawdz sobie lens performance survey , dodatkowo mozna sobie tu porownac z innymi zoomami. a to czy sigma jest lepsza od nikkora g to pojecie wzgledne. jesli nie ma dla ciebie roznicy miedzy APO I i II to moze dla zainteresowanego kolegi qooba nie bedzie roznicy miedzy S a N?? a roznica w cenie bynajmniej jest. i to spora.
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    no chyba sie troche osiagami roznia, sprawdz sobie lens performance survey , dodatkowo mozna sobie tu porownac z innymi zoomami. a to czy sigma jest lepsza od nikkora g to pojecie wzgledne. jesli nie ma dla ciebie roznicy miedzy APO I i II to moze dla zainteresowanego kolegi qooba nie bedzie roznicy miedzy S a N?? a roznica w cenie bynajmniej jest. i to spora.
    Witam.
    To na co sie powolujesz to są subiektywne opinie uzytkowników różnych obiektywow - w przypdaku Sigmy 70-300 APO II i dslr jest to 10 uzytkownikow , w przypadku Sigmy 70-300 APO i dslr jest to 6 uzytkowników - w zadnej mierze ich opinii nie mozna uznać za miarodajne. To co dla jednego wydajke sie bardzo dobre dla drugiego moze byc do niczego.
    Moja informacja że jest to ten sam optycznie obiektyw wynika z oficjalnie opublikowanych danych, wyników pomiarow MTF firmy Sigma i własnych doświadczen z w/w obiektywami.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

no to moze takie pytanie: ktory z nich jest najszybszy?
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów