Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

dzieki za rady, ale gdynia troche daleko, a polska gwarancja jeszcze mniej dla mnie uzyteczna
    wlasnie kupuje to szklo przez to ze ma 1.4 i ze zdjec i testow ktore widzialem, 1.4 jest zupelnie uzyteczna.
    wynika z tego co mowisz, ze w dobrze dobranym egzemplazu nie ma bledow af?
    Andrzej

wojteh
    Gość

Domyślnie

powiem tylko jeszcze jedno (prosze mnie nie linczować) jak kupisz ten obiektyw - musisz nauczyć się nim fotografować - wiele osób mówi o FF/BF z powodu właśnie złego sprawdzenia - sprawdzaj w sytuacji gdy masz dużo światła i jest ewidentny obiekt do ostrzenia AF nie sprawdzaj na kartę testową (tak ja uważam) ja ustawiłem co kilka milimetrów (schodkowo) kody kreskowe z wyraźnym drukiem i strzelałem na środkowy jeśli wyraźny jest ten za masz BF jesli przed FF jesli ten w środku BINGO! - tak mozna sprawdzać wg. mnie całą optykę

Domyślnie

mialem okazje zrobic nim kilkadziesiat fotek ,przy ostrzeniu piszczal ,wlasciciel twierdzi ze juz sie przyzwyczail ,rzeczywiscie przy 1,4 -1,6 z lampa we wnetrzu Af ostrzyl bezproblemowo ,ale bez lampy troche mielil i lapal ostrosc 1/3 ,przy dobrym swietle bezproblemowo (ale to zadna sztuka ) ostry, od F5 zyleta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    wiele slyszalem o problemach z ostrzeniem z ta sigma.
    wiec jak jest naprawde?
    czy to 1 z 1000 czy raczej 3 z 10?
    jakies opinie?
    Wg moich ocen pasuje średnio 1 na 4 szkła.
    Więcej poczytaj tutaj - http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31592

Domyślnie

Zbigniew dzieki http://www.pbase.com/miljenko/sigma30 i twojemu testowi sie zdecydowalem zamowic.
    Andrzej

Domyślnie

Hehe, to fajnie. Pamiętaj tylko, że warto swoje wychodzić za ostrym i dobrze ostrzącym egzemplarzem. To jest niestety wliczone w koszt zakupu tego szkła

Domyślnie

Zbigniew a gdzie swoje szkiełko kupowales, bo poki co wiekszosc sklepow internetowych (ktore oferuja dosc rozsadne ceny) ich po prostu nie posiada i nie wiedza kiedy beda mieli

Domyślnie

W Sigma Pro Centrum w Warszawie, gdyż jedynie tam mogłem próbować godzinami kolejne egzemplarze. To duży plus tego miejsca. Minusem są tam ceny.

Domyślnie

ja mam dobry sklep pare km od domu, wiec beda sprowadzac od bulu. jak sie wyrobia z dobrym egzemplazem przed d3 to spoko, a jak nie to nie
    (nie planuje d3, ale zdecydowanie pojawienie sie fx da duzo do myslenia przy kupnie szkiel dx za $600)
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    W Sigma Pro Centrum w Warszawie, gdyż jedynie tam mogłem próbować godzinami kolejne egzemplarze. To duży plus tego miejsca. Minusem są tam ceny.
    To samo niestety jest w Sopocie chociaz akutalnie nie posiadaja ani jednej sigmy 30
    Kurcze ponad 200zl wiecej zaplacic za samo testowanie.... strasznie nie podoba mi sie ten pomysl. Ale widze ze wielu opcji nie mam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów