Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie pytanie - sigma 30/1.4

wiele slyszalem o problemach z ostrzeniem z ta sigma.
    wiec jak jest naprawde?
    czy to 1 z 1000 czy raczej 3 z 10?
    jakies opinie?
    Andrzej

Domyślnie

nie moze byc tak zle, za 7(zlych) z 10 raczej musieliby zaczac robic buty a nie obiektywy)
    Andrzej

wojteh
    Gość

Domyślnie

nie wiem ile z ilu - ale faktem jest ze trzeba nauczyć się fotografować tym obiektywem - ja mam ostry egzemplarz pod warunkiem iz AF trafia na "mocny" element - jest tez tak iż ze po ustawieniu ostrości jeśli wciśniesz spust do połowy nadal będzie się przestawiał AF - ale nie oddam tego obiektywu nikomu - jak dla mnie jest świetny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    nie wiem ile z ilu - ale faktem jest ze trzeba nauczyć się fotografować tym obiektywem - ja mam ostry egzemplarz pod warunkiem iz AF trafia na "mocny" element - jest tez tak iż ze po ustawieniu ostrości jeśli wciśniesz spust do połowy nadal będzie się przestawiał AF - ale nie oddam tego obiektywu nikomu - jak dla mnie jest świetny.
    Coś w tym jest; jeśli robie na 1.4 w świetle zastanym to w 30% fotek ostrości nie ma gdzie trzeba, natomiast z lampą na 1.4 ostrość jest zawsze.
    Np N50 f/1.4 też nie trafiał zawsze na f1.4.
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

ja po kalbracji mialem super ekstra szklo i polecam je jak zadnego innego lepiej juz tylko ma canon 35 1,4
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    wiele slyszalem o problemach z ostrzeniem z ta sigma.
    wiec jak jest naprawde?
    czy to 1 z 1000 czy raczej 3 z 10?
    jakies opinie?
    Wg moich ocen pasuje średnio 1 na 4 szkła.
    Więcej poczytaj tutaj - http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31592

Domyślnie

Zbigniew dzieki http://www.pbase.com/miljenko/sigma30 i twojemu testowi sie zdecydowalem zamowic.
    Andrzej

Domyślnie

Hehe, to fajnie. Pamiętaj tylko, że warto swoje wychodzić za ostrym i dobrze ostrzącym egzemplarzem. To jest niestety wliczone w koszt zakupu tego szkła

Domyślnie

Zbigniew a gdzie swoje szkiełko kupowales, bo poki co wiekszosc sklepow internetowych (ktore oferuja dosc rozsadne ceny) ich po prostu nie posiada i nie wiedza kiedy beda mieli

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów