Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Thumbs down czy trybie program mam usterkę?

witam,

mam drobna wątpliwość czy czasami w trybie programu w nikonie D40 przy wykorzystaniu shifta nie mam przypadkiem usterki...? otóż przy kręceniu kułeczkiem wartości płynnie się zmieniają, ale gdy dochodze do skrajnej wartości i mimo to dalej kręcę w tym kierunku np 10 przeskoków na kółeczku to gdy chcę wrócić spowrotem to musze w drugą stronę znowu kliknąć tym kółeczkiem taką samą ilość razy np 10 by zaczęły zmieniać się wartości w drugą stronę. ???
    przy preselekcji przysłony lub czasu nie ma tego problemu - mogę kręcić do woli po wyskoczeniu miminalnej wartości ale wystarczy gdy kółkiem przekręcę w drógą stronę to od razu załapuje i zmienia wartości w drugą stronę...

nie wiem czy was nie zamieszałem tymi wywodami ale starałem się to jasno opisać

pozdrawiam

paweł

seth
    Gość

Domyślnie

wyglada na rzecz normalna, nie wiem dlaczego tak sie zachowuje, ale u mnie jest podobnie (właśnie sprawdziłem), więc chyba wszystko dobrze.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez seth ; 30-08-2007 o 14:07

Domyślnie

W D70s jest tak samo. Mysle,ze fleksja programu tak dziala(nigdy sie nad tym nie zastanawialem). Widac, ze niedawno kupiles. Bedziesz mial pozniej powazniejsze pytania
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

Norma. Jeszcze nie widziałem nikona bez tego "ficzerku"
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Uprawnienia umieszczania postów