Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Oly

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nikon skoro preferował DX to powinien w to tez póść - ale zupełnie inaczej niż do tego się zabrał.
    Body wielkości d40 - ale pancerne jak D2 itp, bagnet ma duży jak na format DX, więc sie da robić dobre szkła. Tylko trzeba było takie pro szkiełka skonstruowac, a nie tylko kity w rodzaju 18-55, 55-200. Mozna by miec naprawdę jasne stałki, małe i lekkie, kryjące tylko DX.
    O dziwo chyba teraz jest na to większa szansa - po wypuszczeniu D3 i FF nie ma niejasności. Sądzę, że przyrodnicy i fotoreporterzy chetnie by pokupowali takie mniejsze rury 300, 400, 500, 600 mm do d300, który w zupełności im do pracy starczy.
    Dokładnie zawsze tak uważałem. Do tego jeszcze zmodernizować takie body jak D2Xs z podwójnym cropem i robi się rewelacja. Tyle że ja się obawiam, że konkurenci pchają Nikona w zupełnie inną stronę i tak już zostanie.
    Pozdrawiam
    Marcin

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak mi się zdaje. To jest spora zaleta. Tak samo małe wymiary. Wraz z postępem technologii może się okazać, że i szumy się w dużym stopniu wyeliminuje. Pytanie pozostaje zasadnicze czy Panasonic będzie miał wystarczająco dużo samozaparacia żeby w to inwestować?

panasonic L10....więcej niż samozaparcie
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    panasonic L10....więcej niż samozaparcie
    Nie no teraz jest ok. Ja się zastanawiam nad tym w dłuższej perspektywie czasu. Póki co inwestują.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

z tym E-3 to w ogole jakas dziwna sprawa .. na http://www.olympusamerica.com/cpg_se...igital_slr.asp
    nic nie wiedza cisza. na forach cisza. jedynie japonia cos pisze (ale kto to zrozumie) ..
    mi to wyglada na taki jakby akt desperacji. duzi pokazali swoje zabawki to i my pokazemy cos (wlasciwie nawet nie wiadomo czy dzialajace .. ). mam nadzieje ze to nie jest papierowa premiera i pokaza parametry i jakies preview na dpreview.

pozdr,
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    z tym E-3 to w ogole jakas dziwna sprawa .. na http://www.olympusamerica.com/cpg_se...igital_slr.asp
    nic nie wiedza cisza. na forach cisza. jedynie japonia cos pisze (ale kto to zrozumie) ..
    mi to wyglada na taki jakby akt desperacji. duzi pokazali swoje zabawki to i my pokazemy cos (wlasciwie nawet nie wiadomo czy dzialajace .. ). mam nadzieje ze to nie jest papierowa premiera i pokaza parametry i jakies preview na dpreview.

pozdr,
    Olympus zaplanował premierę na 17 października i tego terminu się trzyma. Premiera E-3 nie jest aktem desperacji. Kodakowskie matryce nie pozwalały na równą walkę w segmencie semi-pro. Panasonic to w znacznym stopniu odmienił. Nie wiem dlaczego zwlekano z jego premierą blisko rok czasu, ale ważne, że za niecałe cztery tygodnie już go ujżymy. Działające egzemplarze z podpiętym 12-60 SWD śmigają po świecie, ale do 17 października obowiązuje embargo na info o nim więc do sieci przedostają się tylko skąpe relacje jak z Korei o której było na fotopolis E-3 za niecały miesiąc zostanie zaprezentowany wraz z 12-60 SWD oraz 50-200 SWD. Z tymi dwoma obiektywami będzie stanowił świetny zestaw. Miesiąc od premiery będziesz mógł go kupić, a mocno prawdopodobnym jest, że nawet szybciej. Po premierach 40D, D300 oraz A700 Olympus spokojnie może pokazać E-3. Nie wiem czy było to zamiarem Olympusa, ale przed okresem gwiazdkowym będzie się o nim znowu sporo pisało tym bardziej, że w paru kwestaich pozytywnie zaskoczy. Za miesiąc na testujących kilka cech E-3 zrobi spore wrażenie z czego o AF będzie się chyba najwięcej pisało Jak AF trafi niemal w ciemnościach i to z prędkością większą niż powszechnie znany i zachwalany AF Nikona to musi szczena opaść. To jednak tylko ze szkiełkami SWD. Z tym jednak musimy poczekać miesiąc, a moje słowa do tego czasu potraktuj z uśmieszkiem niekoniecznie wdając się w polemikę

PS. Co do info na temat E-next to jest ich masa.

Oficjalnie o tym czego możemy oczekiwać

W języku mi nie znamym, ale z wileloma fotkami
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 23-09-2007 o 20:59

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów