Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiuc Zobacz posta
    Przesadzacie chyba nieco.
    Jeśli byłby porządnie zalany wodą to pierwsze co byłoby widać to woda pływająca po lcd i optyce.
    Wtedy nie ma siły żeby tam było sucho i wtedy byłoby z nim krucho
    Jeśli nie widać wody ani tam ani w optyce, wizjerze itp. to nie został zalany tylko chlapnięty. Twoje szczęście.
    Przecież kolega napisał, że wpadł do wody, to chyba coś zupełnie innego niż chlapnięcie...

Styki stykami... ale luty, w szczególności te bezołowiowe (stosowane obecnie), są bardzo podatne na korozję. Tworzą sie wykwity, które mogą spowodować zwarcia. Dystans pomiędzy krawędziami padów układów scalonych TQFP wynosi ok 0.2 mm, więc o te zwarcie naprawde latwo.

Wniosek jest taki, jak wpadnie, to skakać natychmiast za nim

Domyślnie

Pisałem już w wątku ale po wczorajszej "kąpieli" ponownie się dopiszę. Moja 50tka pracowała w różnych miejscach o różnych porach. Wczoraj podczas odtwarcie Focus Parku w Rybniku przeżyłem najgorszą z dotychczasowych imprezę jeśli chodzi o warunku pogodowe. Żeby nie pisać od nowa skopiuję tekst z wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=35720):

Było....mokro. Lampa, którą miałem w torbie do dzisiaj dziwnie działa - LCD na okrągła miga, lampa daje błysk podczas robienia zdjęć ale LCD miga...i miga... Z aparatu woda płynęła jak z kranu, od wczoraj się suszy, odmówiło posłuszeństwa podczas najważniejszego koncertu pokrętło wyboru punktu ostrości - ściągało mi wciąż go w dół, w menu działy się cuda, kółeczko przeskakiwało i nie dawało się ustawić normalnie czasu i przesłony... Teraz jest lepiej ale przycisk "w dół" nie działa wogóle więc wybranie punktu ostrości dolnego nie jest możliwe. Reszta c h y b a wróciła do normy. Zobaczę jutro - jak lampa nie dojdzie do siebie to chyba wyślę do serwisu (a może zna ktoś na Śląsku magików, którzy potrafią się zająć sprzetem pogwarancyjnym z dobrymi efektami?). I jeszcze ciekawostka - wczoraj po naciśnięciu spustu migawki aparat robił zdjęcia tak jakby nie ustawiał AF - jedno po drugim przy zcasie 1/125 brzmiało to tak jakby walił 1/1000 - nie mam pojęcia dlaczego - czy jakieś zwarcie czy co - po zgraniu okazałosię że ostrość była ustawiana. Teraz wszystko wróciło do normy - w tym wypadku - szkoda

Więcej się na taką akcję namówić nie dam chyba, że za konkretną ulewą pójdą konkretne pieniądze
    Avatar nie jest aktualny - już nie palę.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów