Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Dwie gorki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Dwie gorki

Poczatki przygody z lustrzanka...troche na dziko
    [/URL][/IMG]
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

swiatlo
    Gość

Domyślnie *****

Świetne oko. To Twoje zdaje się drugie zdjęcie na tym forum i podobnie znakomite. Bardzo odważne w ekspozycji, przyznaj się że chociaż to Twoje początki na tym forum, to na pewno nie w fotografii w ogóle. Gdybyś był początkującym to byś się obawiał tak niedoświetlić zdjęcia. Byś wolał bardziej poprawnie niż odważnie. A tak to miałeś odwagę podjąć znakomitą decyzję - dać kompletnie ciemne zdjęcie które według mnie stanowi główną wartość tego obrazu.
    Świetne oko, świetna spostrzegawczość, świetna wyobraźnia. No i kolosalna kreatywność. Zazdroszczę Ci takiej..
    Podsumuwowując - jestem zachwycony tym zdjęciem. Jedno z najlepszych ostatnio na Krajobrazie.

P.S. A jak przyjdą komentarze aby rozjaśnić, to zignoruj!

Domyślnie szczerze

Swiatlo..zaskoczyles mnie taka odpowiedzia..wiec pisze szczerze: kiedys mialem anologlowa lustrzanke(jakies parenascie lat temu) zrobilem na niej z parenascie filmow i sprzedalem, rok temu poczulem,ze chce znow robic zdjecia i na szczescie moglem sobie pozwolic na dobra cyfrowke i probuje wrocic do pasji...i juz dobrze mi z tym, robie wszystko "na czucie" bo warsztat mam slaby...to szczera odpowiedz

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Onsajt Zobacz posta
    ... robie wszystko "na czucie" bo warsztat mam slaby...to szczera odpowiedz
    Gratuluję zatem "czucia". Jak widać znakomite czucie jest lepsze niż najlepszy warsztat...

Domyślnie swiatlo...

Wlasnie obejrzalem Twoja galerie....kurcze i Ty komus piszesz o "czuciu"? Do tego zawsze dazylem... nie mam powodow ku wazelinie...na koniec koncow jestes sam....wiec po co?

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dlaczego podoba mi się Twój obraz? Dlatego bo ma charakter, bo ma atmosferę ascezy, prostoty, bo na nim nie ma żadnych bajerów. Prościej nie można. Ma świetną przestrzeń, jest trójwymiarowe. Bo tchnie surowością. Tam nie ma nic niepotrzebnego. Kilka linii i trzy kolory - jakby naszkicowane.
    Niedawno były zdjęcia z norweskich fiordów. I to nie było to co chciałem. Tam właśnie się spodziewałem tego co Ty zrobiłeś tutaj. Zdefiniowanych kształtów, surowości i prostoty.
    Pewnie przyjdą inni i będą wymadzali. Do mnie jednak to trafia bardzo głęboko.
    To nie problem zobaczyć widoczek i pstryknąć. Są dwa rodzaje krajobrazu. Pierwszy to ładny widoczek który każdy widzi. Po prostu wystarczy stanąć, nastawić prawidłowo ustawienia i nacisnąć spust. Kolejna górka, kolejna chmurka. Żadnej kreatywności, wystarczy opanować warsztat techniczny i pojechać w pole. I to wszystko. I wyostrzyć. I oklaski zapewnione.
    Drugi rodzaj to taki, że nikt tego nie widzi tylko ty. Dobór kolorów, kontrastów, cieni i świateł że tylko ty jesteś w stanie to zauważyć i utrwalić na matrycy. Ale do tego trzeba mieć wyobraźnię. Wyobraźnię aby nie pokazać taki obrazek jaki był w rzeczywistości, ale taki jaki jest w twoich marzeniach. Czyli nie jesteś reporterem widoczków z natury, wręcz przeciwnie, pokazujesz to co jest w twojej wyobraźni.
    To jest to, jak ja interpretuję ten Twój obrazek. Z Twojej asekuracji wnioskuję że może to tylko moja taka interpretacja. Ale nie mniej abstrahując od rzeczywistych Twoich intencji, to do mnie ten obrazek bardzo przemówił.

Cool moim skromnym zdaniem...

tytuł powinien brzmieć: "dwie górki i woda"... po prostu daje niesamowite wrażenie...
    świetna fota...

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Heh - no i mogę napisać o twoim zdjęciu dokładnie to samo, co ty o moim Z tym, że twoje zdecydowanie bardziej mi się podoba. Co to za pora dnia była?
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Zdjecie robione podczas zachodu slonca,ostre slonce bylo za chmurami i udalo zlapac sie dosc fajne swiatlo

Domyślnie

dzieki, Swiatlo, za przypomnienie, o co tu wlasciwie chodzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów