18 - pierw spojrzalem na kwiaty, a pozniej zaczolem szukac ptaka.
jedym slowem krzaki/kwiatki/patyki za bardzo odwracaja uwage.
19 - jakos nie za bardzo mi pasuje...
Szukaj
18 - pierw spojrzalem na kwiaty, a pozniej zaczolem szukac ptaka.
jedym slowem krzaki/kwiatki/patyki za bardzo odwracaja uwage.
19 - jakos nie za bardzo mi pasuje...
Paweł Pawlak, ja tez nie za bardzo rozumiem co ma stosunek Kubaman'a do Nikona i jego wypowiedzi w dziale sprzet, do poziomu jego wiedzy i umiejetnosci fotograficznych.
Faktem jest ze Kubaman zaslynal juz ze swojego bicia piany zarowno na CB jak i u nas na temat Canon-Nikon, ale ma sie to nijak do jego zdjec, facet moze sobie miec swoje zdanie, jak kazdy z nas, ale nie powinnismy po tym oceniac jego umiejetnosci fotograficznych, czy tez oczekiwac ze jego foty z zachwalanego Canona zwala nas z nog lub odwrotnie.
Sadze ze opinie sprzetowe a prezentowane fotografie to dwie rozne rzeczy, ktore nalezy od siebie jednoznacznie oddzielic, bo o ile w dziale sprzet bylo widac po ktorej stronie barykady stoi kolega Kubaman to w dziale foto nie rzuca sie w oczy, ze to foty z Canona czy nie. Zdjecie to zdjecie, a akurat te uwazam za bardzo udane o czym wspomnialem w jednym z pierwszych postow.
Ale Kolega Pawel ocenial wylacznie wykonanie techniczne zdjec (m.in. ostrosc) z punktu widzenia kogos, kto sporo nasluchal sie bezkompromisowych wypowiedzi o ogromnej przewadze technologicznej firmy C. pozwalajacej fotografowi bez wysilku osiagnac niesamowite technicznie obrazy.
Czym innym w tym momencie jest ocena motywu i realizacji wizualnej (moim zdaniem zdjecia sa na +++, podobaja mi sie w wiekszosci).
Nikon F-501, Canon 30D
ostatnie zdjęcia z żółtą mnie bardzo odpowiadają - technicznie i kompozycyjnie. Co do dyskusji powyżej to powiem tak: dział "przyroda" na forum Nikona jest na tyle sławny, że przyciąga ludzi korzystających z innych systemówI to mnie cieszy najbardziej
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
ok, tylko pytam po co mieszac rozmowy o sprzecie do oceny zdjec?
Muszę przyznać Pawle, że cię rozumiem, pn trafił w samo sedno w swojej wypowiedzi, harda sztuka z tego kuby,ale co tam, dzięki ludziom z pasją coś się dzieje, a pozostali dostają motywacje, które tylko mogą skutkować lepszymi fotkami.
![]()
http://www.krupienko.pl/galeria/
Możliwe, że jedno i durgie. Zgadłeś jednak o kogo szło bez trudu
to chyba jednak mnie z kimś mylicie. Powinienem może odpowiedzieć jak Paweł ("albo u mnie szwankuje komunikatywność albo ..")Zamieszczone przez pn
OK, ale ja ciągle wracam do zdjęć, bo po to w tym miejscu jestem. Pokląskwa.
20
21
22
Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com
Przepraszam za mały OT - ale chyba miałeś wysłać na nasze forum kwiatyCzekamy czekamy...i nic...stary, coś niesłowny jesteś
![]()
Skontaktuj się z nami