Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

Cała seria (z trafnym tytułem) bardzo pozytywna, miło się ogląda takie emocje na zdjęciach ale technicznie mogłoby być lepiej. Ciekawie by wyglądało róznież w b&w moim zdaniem.
    aparat + obiektyw

Domyślnie

ciepło bije, ciepło, aż miło. Światło, dla kontrastu teraz złość, sprzeczki, kłótnie i te sprawy. Będzie świetny komplet - dwa oblicza ludzkie

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    ciepło bije, ciepło, aż miło. Światło, dla kontrastu teraz złość, sprzeczki, kłótnie i te sprawy. Będzie świetny komplet - dwa oblicza ludzkie
    Temat "What an Ugly World" zostawiam innym!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Takie tematy, to niestety mamy ciągle w TV.
    aparat + obiektyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    może ja spróbuję niebawem w końcu to też emocje.

Domyślnie

Przeslanie pozytywne. Z pewnoscia milo jest robic takie zdjecia. Co de technikaliow to po za uciekajaca ostroscia tu i owdzie (ale to sam widzisz) to wiekszosc kadrow widzialbym odrobine szerzej. Oprocz twarzy (tez gdzie nie gdzie przycietych szczegolnie na zblizeniach) to tu jakis kapelusz nie wszedl w kadr (insze rzecz, ze nie maly ;]) tam raczka jakas uciekla. No ale street to nie jest latwy fach. Krajobrazy nie uciekaja tak szybko nawet podczas burzy jak dzieci hehe (wiem po sobie).

Co do bonusu. Ujecie the best. Dwa rowery i pan na kucaka rozwalily niestety ten cudowny klimat. Nie bylo mnie na forum za czasow "tych krytykow" o ktorych piszesz ale pewnie poszlo o to ;]. Och gdyby tak dalo sie te przeszkody wywalic jakos. Cudowna fotografia by byla...

Ps. A dlaczego chcesz streeta takimi tele robic? Toz to profanacja! Szerokim i jak najblizej!

Ale ja wiem jak jest. Ciezko tak znalezc w sobie to cywilna odwage, zeby bez krempacji z pol metra machac szklem przed oczami... Ja tam mam wciaz opory...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    Ps. A dlaczego chcesz streeta takimi tele robic? Toz to profanacja! Szerokim i jak najblizej!
    ...
    Prosty powód. W tym reportażu nie interesowały mnie same sytuacje, ale twarze i ekspresje. A w tym to i 200mm bardzo często nie wystarcza...
    Z tego samego to powodu kadrowałem ciasno. Interesowały mnie twarze, natomiast kapelusze już mniej...
    A ucięta rączka biegnącego dziecka? No cóż, nie moje dziecko, nie mogłem prosić aby wróciła i pobiegła jeszcze raz z taką samą zachwyconą miną i rozwianymi włosami...

P.S. Co do pana na kucaka na bonusie, to dwie trzecie tego pana by się dało wystemplować - ten murek za nim jest do zrobienia nawet z przeciętnymi umiejętnościami w PS. Niestety nie można zrobić trotuaru. Tam już są inne cienie, inna faktura...
    A jak tego pana by dało się wyprosić, to i rowery będą mniej przeszkadzać. Można je nawet wyciemnić jeszcze bardziej.

Domyślnie

Nikt nie neguje, że miłość jest ważna i że istnieje. Inaczej życie byłoby nie do zniesienia. A Ty pokazałeś parę obrazków z relacji międzyludzkich i chwała Ci za to. 6 za wysoko wzięta (obciąłeś rączkę okrutniku).
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Nie inspirowały Cie przypadkiem sceny z Love Actually Zwłaszcza z pozegnania/powitania na Heathrow ?
    Duze brawa za 1-ke - widac przypadkową wprawdzie, ale współpracę z modelem. 3-ka ma swietny kontrast 2 różnych typów twarzy, a 8-ka jest ładnie klasyczna.

Pozostałe - troche gorsze. Twarze i ujecia mniej ciekawe. Kadrowanie trochę zawiodło np na 5-ce.

Ostatnia fotografia jest uwazam bardzo dobra. Nie jestem purystą czystego kadrowania, zwlaszcza ze postac jest w glebokim cieniu (sylweta) .Rowery to w ogole do pominiecia.

ps 18-200VR wolny ? No moze do TGV... Na ulicu IMO razem z AF-C i sekwencją zdjec seryjnych (+ odrobinę przewidywania co do rozwoju sytuacji) w zupełności wystarcza. Jak potargasz klamota 70-200, to szybko wrocisz do 18-ki
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Przypomina mi się film z Hugh Grantem "TO TYLKO MIŁOŚĆ" (LOVE ACTUALLY).

Masz pozytywne nastawienie do ludzi, to widać)

Miłego dnia, S

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów