Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    swiatlo
    Gość

Domyślnie "What a Wonderful World"

Taki niewinny reportażyk uliczny zadedykowany tym, dla których świat jest wciąż dżunglą pełnej pogardy i arogancji, i tylko pycha daje szansę na sukces. A może właśnie jest na odwrót....

No i jako bonusik na koniec obrazek z zeszłego roku, już publikowany na tym forum i już niestety skopany niemiłosiernie przez ówczesnych forumowych krytyków. Niemniej mam do niego słabość, a ponieważ pasuje on nastrojem do tego reportażu, więc go ponownie publikuję. Czy naprawdę jest aż tak zły jak zeszłoroczna krytyka go potraktowała?

Domyślnie

Ojoj, swiatlo zaskoczyłeś mnie tymi fotkami. Podobają mi się wszystkie, kupa pozytywnych emocji

Mógłbym się przyczepić do paru kadrów, ale po co
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    ...kupa pozytywnych emocji
    Bo czym jest warta fotografia bez nich...?

Domyślnie

Swiatlo, od czasu kiedy jestem na forum roznie patrzylem na Twoje prace, jedne do mnie przemawialy inne nie. Ten reportaz bardzo mi sie podoba i wzbudza bardzo pozytywne emocje. Gratuluje i czekam na wiecej . Co do bonusa to wcale sie nie dziwie ze masz do tego zdjecia sentyment bo jest po prostu swietne...
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Bardzo fajny (optymistyczny) temat na reportaż, oby więcej takich. Niestety coraz mniej okazji do zrobienia tego typu zdjęć (przynajmniej u nas)...
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

Mi sie podoba, wlasnie za ten pozytwny przekaz - nieraz mam dosc dolowania zewszad dookola...co do walorow technicznych nie bede sie wypowiadal bo: mam za mala wiedze ku temu, a poza tym jesli obraz wywoluje emocje to po prostu nawet jesli sie niedociagniecia techniczne to schodzi to na drugi plan (to ogolna uwaga - nie tyczy sie tych zdjec)..nieraz sam sobie zadaj pytania :jakie zdjecia wywarly na mnie najwieksze wrazenie i wychodzi na to ze jakby je obiektywnie oceniac obecnie to mialy kupe wad: nieostre, nieraz zle naswietlone...ale coz w dobie komputerow wszystko musi byc idealne czasami az tak,ze nawet moje oczy tak nie potrafia...jakos zaczalem marudzi cwiec koncze..
    Pozdrawiam
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

...podtrzymuje swoje zdanie na temat "rowerow dwoch.."...
    ...kadr jaki skopany byl taki jest...

co do reszty sie nie wypowiadam, ale progres jest...

pozdrawiam

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dzięki za komentarze.
    Zgadzam się że technicznie niektóre zdjęcia mogłyby być lepsze, czasami ostrość nie zdążyła się ustawić. Wszystkie robione N 18-200 VR, bardzo szybko, a w fotografii ulicznej jeszcze nie mam na tyle wprawy aby focić jak karabin maszynowy doskonałe technicznie zdjęcia na szóstkę z plusem. Przede wszystkim celowałem na konkretne sytuacje, a te nie trwają dłużej jak ułamek sekundy. Nie wziąłem ze sobą N 70-200 który pewnie by się lepiej zaprezentował, ale nie chciałem mieć za dużo bagażu do dźwigania.
    W czasie tego reportażu zrobiłem kilka zdjęć które były sytuacyjnie fenomenalne, i po czym jak je obejrzałem na komputerze w domu to prawie że się rozpłakałem jak dziecko - wszystkie te najlepsze wyszły kompletnie nieostre i do kosza!
    Wiem, teraz mam nauczkę - na reportaże trzeba zabierać bardzo szybki obiektyw - Nikkora 70-200 VR. Wiem że jest ciężki i nieporęczny i nie może się równać z lekkością i poręcznością N18-200, ale masz coś za coś.

Będzie więcej zdjęć - temat "What a Wonderful World" jest dalej kontynuowany. Będzie pewnie kontynuowany przez resztę życia. Jest wiele okazji, trzeba się tylko rozejrzeć. Powtórzę za Haliną Kunicką: "niech no tylko zakwitną jabłonie!".

Domyślnie

Ojjjjjjjjjjjjjj ....... Co tu duzo pisac ,albo gadac, zdjecia jak zawsze dobre i na swoim miejscu nic dodac nic ujac ,zdjecia jakie sa kazdy widzi. Barzdo lubie twoje foto, i zawsze jak wchodze na Swiatlo to wiem ze czeka mnie mila niespodzianka....... Pozdrawiam tAk3Maj ,twoje oko,czas i miejsce zawsze sie spotykaja w jednym punkcie ,ja to lubie u ciebie..............

Domyślnie

nie bardzo rozumiem do czego sie czepiali w tym bonusiku, z tej serii najlepsza ta biegnaca dziewczynka na 6
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów