Szukaj
. . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .
Możesz też wypolerować go, będziesz miał przy okazji małą, przenośną blendę![]()
Swoją drogą powiem ciekawostkę - wczoraj byłem na konferencji (była w niewielkiej restauracji) i był człowiek, zawodowy fotograf, którego znałem już z poprzednich takich spotkań. Używa on od dłuższego czasu S3, ale do tego, ciekawostka, jako standard tylko Sigmę 30. Oczywiście do zbliżeń ma ze dwa inne szkiełka (w tym 80-200) i jakąś inną Sigmę - chyba szeroki zoomik, ale na wczoraj głównie 30-tka i 1-2 lampy. Oczywiście on bardzo chwali sobie szkiełko, a ja lubię jego zdjęcia![]()
Mnie to sie marzy D3 +50/1.4, 50/1.4 juz zamowilem ale z tym pierwszym bedzie duzo duzo trudniej hehe..
Pozdr
Ostatnio edytowane przez raider ; 28-08-2007 o 12:19
no to dziwne z tá farbá, powiedzcie mi - bo widac ze s 30 ma metalowy korpus - czy wszystkie sigmy ex sa metalowe? czytalem kiedys ze s 100-300 jest metalowa ale czy np. 24-70 tez czy wykonana jest z kompozytow?
ja biore n 50/1,4 pod choinke, d3 tez ale za 3-4 lata![]()
Wybierajac miedzy Sigma 30 i Nikkorem 50 nalezy rowniez brac pod uwage wielkosc obiektywu. Sigma wazy tez wiecej niz dwa takie Nikkory 1.4 lub 1.8. Nawiasem mowiac Nikkor 35/2 jest chyba jeszcze nieco mniejszy.
Ale Nikon jest pod pełną klatkę i analoga, a Sigma nie. Co w niczym nie umniejsza jej wartości.
D300s F80 i dodatki.
Panowie - rozmawiamy o zupełnie dwóch różnych szkłach. Nie chodzi o nazwę, ale o właściwości optyczne. Jeżeli ktoś chce szkło dające w ekwiwalencie około 50mm, no to Sigma 30 (lub N30 lub N35 lub podobnie). Jak chce coś, co jest do portertu (np. od pasa do góry) i pozwala zarejestrować inny obrazek (mniejszy kąt, inny bokeh, itp.) - to 50-tka. Myślę, że odpowiedź na to pytanie jest najważniejszym elementem procesu decyzyjnego![]()
No właśnie, Zbigniew, problem w tym, że kolega napisał że ogniskowa nie jest tak ważna![]()
Skontaktuj się z nami