Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: d50-mozliwosci

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes
    ... a teraz jest wersja specjalnie do robienia slubow, kanonik sie nazywa, lepsze zdjecia w kosciele robi, nawet po ciemku...
    Dobre

PS:mój też Silver ale to warunek był na zgodę żony na zakup tego a nie jakiegoś kompaktu
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

andnn
    Gość

Domyślnie

Też mam srebrnego i nie rozumiem dlaczego większość uważa go za "gorszy model". Kolor jest kwestią gustu a o gustach sie nie dyskutuje... Mnie osobiście też podoba się bardziej czarne body, ale kiedy kupowałem moją D50-tkę tydzień temu to srebrne były w cenie 2490 zł (nie miały kuponu na 400 stówki zwrotu) a czarne były po 2890 (miały kupon). Wolałem więc wydać teraz 400 złociszy mniej niż kupic czarnego i czekać nie wiadomo jak długo na zwrot
    A tak ogólnie to jestem bardzo zadowolony z zakupu, żona może włączyć sobie "auto" i pstryka dzieciaki bezstresowo, a ja mogę się pastwić nad wszelakimi możliwymi opcjami i focić jak moją starą i niezastapioną Practicą ...

Pozdrawiam

And

Domyślnie

Od kilku dni jestem zsczęśliwym posiadaczem pierwszej mej lustrzanki cyfrowej i dopiero sie uczę poprzez zabawę.
    Mam srebrnego, niestety bo miałem ogromna chrapkę na czarnego, ale korzystajac z promocji w ostatnich dniach już ciężko było o taki. Zjęcia robią takie same.

A z tymi fotkami b&w to czy mająć, znaczy kupując program nikon project 4 da się przekazać do aparatu jakieś włane ustawienie odnosnie możliwości zmiany saturacji i poprzez to uzyskanie czarno białych fotek?

Domyślnie

Śmiejecie się z tego sprzedawcy ale w ubiegłym roku zadałem (z czystej ciekawości znajomości sprzedawcy) pewnej Pani w Media Markcie następujące pytanie:

"Czym różni się aparat cyfrowy kompaktowy od cyfrowej lustrzanki?"

Pani chwilę pomyślała i odpowiedziała mi w następujący sposób:

"Proszę Pana te lustrzanki cyfrowe po prostu robią zdjęcia doskonałej jakości, to tak jak z lustrem gdzie odbity obraz jest obrazem z rzeczywistości. Tutaj jakość zdjęcia jest niemal identyczna z tym co fotografujemy. Dlatego też takie aparaty nazywane są lustrzankami i kosztują dużo drożej. Właśnie za ten doskonały efekt tyle płacimy. Kompakty robią dużo gorsze zdjęcia bo nie mają takiej matrycy jak w lustrzankach. To właśnie dzięki doskonałej matrycy mamy tak doskonałe zdjęcia"

Tak mniej więcej brzmiała odpowiedź, a mnie po prostu zamurowało i spokojnie sobie odszedłem od tej Pani. Myślałem o tym do końca dnia hehe.

P.S. Mogłem ją w sumie dodatkowo zapytać, po co są w takim razie obiektywy skoro ta matryca robi takie wspaniałe zdjęcia niczym odbicie w lustrze
    kapka gratów

Domyślnie

"Proszę Pana te lustrzanki cyfrowe po prostu robią zdjęcia doskonałej jakości, to tak jak z lustrem gdzie odbity obraz jest obrazem z rzeczywistości. Tutaj jakość zdjęcia jest niemal identyczna z tym co fotografujemy. Dlatego też takie aparaty nazywane są lustrzankami i kosztują dużo drożej. Właśnie za ten doskonały efekt tyle płacimy. Kompakty robią dużo gorsze zdjęcia bo nie mają takiej matrycy jak w lustrzankach. To właśnie dzięki doskonałej matrycy mamy tak doskonałe zdjęcia"
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elrond
    Może Pani nie znała się na konstrukcji aparatów, ale jakże pięknie to ujeła! Taka stylistka, a marnuje się bidulka w sklepie, odpowiadając na głupkowate pytania...

Domyślnie

Ale wykombinowała bestia

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radziwiłłów/Wawa

Domyślnie

W marketingu może robic Już któryś raz z kolei czytam o 'fachowej' obsłudze w MM. W końcu nie dla idiotów
    ...a ja się nie boję, zawsze robię swoje

Domyślnie

Ktos kto ma choć minimalne pojęcie o fotografowaniu nie będzie opierał sie nigdy na opiniach sprzedwców sklepowych (bez urazy jesli tu taki jest) każdy chce sprzedać to co ma. Przypadkowi nabywcy aparatów w ten sposób kupują bo nie przyjdzie im nawet do głowy ,że jest np takie forum gdzie po kilku godzinach lektury mozna wyciągnać jakieś wnioski (albo zgłupieć do reszty ). Kupuja i walą foty ile w karte wlezie wcześniej prosząc w sklepie by im ustawiono tak żeby tych zdjęć dużo było. Niedawno ktos na gg zadał mi pytanie "z którego aparatu będą ostrzejsze zdjęcia, czy z Panasonika FZ20 czy Nikona D50 " Nie ma sie co dziwic sprzedawcom, chcą pracowac jak każdy i muszą sprzedawać jak tylko potrafią. W serwisach tez jest róznie, prawda?

Domyślnie

A ja się wyłamię..jeśli można...hihiihii

Znam kobietkę, nawet niczego sobie , pracującą w radomskim Jokerze i uwierzcie mi aż miło się z Nią rozmawia, nie dość że zna sie na rzeczy, to w dodatku nie próbuje ludziom wciskać różnych różnosci za wszelką cenę używając chorej argumentacji...po prostu... chyba jedna rozsądna i kompetentna osoba w Jokerze...
    Pozdrawiam..
    Pozdrawiam
    Orfi

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów