Close

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 123

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Problem tylko ze jest to jedyne miejsce gdzie to napisano. Zadna inna tego nie podaje, lacznie ze stroną samego Nikona. Aparat ktory sprawdzalismy na pokazie nie zwalnial do 2.5 , wiec nie wiem.
    Nie byłem na pokazie, ale domyslam się, ze foty robiliście w jpg'ach (brak softu do wywływania raw) aczkolwiek jest to tylko domysł.

Maximum number of continuous shots (JPEG Large-Fine or NEF/RAW)
    Up to 99 shots at 6 frames per sec with 14-bit processing (Jpeg)
    • Around 19 images at 6 or 8 fps in NEF/RAW with 12-bit processing
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cholera, jakos umiem jeszcze odroznic RAWa od jpga Ustawienia w menu tez. Z tego co sprawdzalem w NEFie, przy zmianie na 14 bit tylko nieco zmniejszył się bufor. Predkosc zostawala ta sama.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 28-08-2007 o 22:24

sv
    Gość

Domyślnie

Problem tylko ze jest to jedyne miejsce gdzie to napisano. Zadna inna tego nie podaje, lacznie ze stroną samego Nikona. Aparat ktory sprawdzalismy na pokazie nie zwalnial do 2.5 , wiec nie wiem.
    też mi się wydaje mało prawdopodobne, żeby tak zwalniał, skoro pliki są niewiele większe.

Domyślnie

Cholera, jakos umiem jeszcze odroznic RAWa od jpga Ustawienia w menu tez. Z tego co sprawdzalem w NEFie, przy zmianie na 14 bit tylko nieco zmniejszył się bufor. Predkosc zostawala ta sama.

Uspokoiłeś mnie
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

pozatym jaka roznice to niby mialo by robic migawce i lustru ktore odwalaja najwieksza robote w czasie serii... bufor to najmniej istotny element...
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Witam. Ja napisze moje osobiste spostrzeżenia na temat "bitowości Przetworników 12 czy 14 a może lepiej 24" Jestem również maniakiem sprzętu audio, więc przypuszczam że te owe bity będą wyglądały w foto podobnie. po dobno wg teorii odtwarzacze 24 bitowe mają grać o niebo lepiej niż 16 bitowe- czy tak jest. Może tylko w teorii praktyka pokazuje całkiem coś innego. wszystko zależy od producenta jak potrafi wykorzystac potencjał danegoi układu. Sam przetwornik to nie wszystko jest jeszcze szereg innych rzeczy odpowiedzialnych za jakoś np: filtry cyfrowe itp. Pentax chwalił się w swoim k10d ilością bitów że obraz będzie taki super co się okazało, że wcale taki nie jest i nie rzuca konkurencji na kolana, popatrzcie na test tego modelu na dprievew w penym momencie można się załamać.
    Drodzy forumowicze te wszystkie liczby to tylko parametry techniczne, które wcale nie muszą sie przekładać na końcową jakośc produktu.. Czy mając silnik w samochodzie o mocy 300km od razu mam gwarancje przyspieszenia 0-100 w 4sec i szybkość maksymalną 300km/h????
    Pozdrawiam wszystkich i zobaczymy co nam przyszłość pokaże..
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

wsparcie techniczne nikona (w .de) nic nie wie o tym zeby zwalnialo do 2.5 fps - a wiec zwykla plota
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Czy mając silnik w samochodzie o mocy 300km od razu mam gwarancje przyspieszenia 0-100 w 4sec i szybkość maksymalną 300km/h????
    oj ale 300km i 4 sekundy to na prawde malo ktory pojedzie... a 300 to juz wogole
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    (....) Jestem również maniakiem sprzętu audio, więc przypuszczam że te owe bity będą wyglądały w foto podobnie. po dobno wg teorii odtwarzacze 24 bitowe mają grać o niebo lepiej niż 16 bitowe- czy tak jest. Może tylko w teorii praktyka pokazuje całkiem coś innego. (....)
    24 bity, a dopiero 32 bit floating na prawdę dużo dają. To nie teoria to praktyka.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    24 bity, a dopiero 32 bit floating na prawdę dużo dają. To nie teoria to praktyka.
    a może 128bitów na kolor w dodatku RGB ale również z połówkami kolorów czyli gama 6 barw, matryca ma 30 MP, a plik nie zajmuje więcej niż 10mb w formacie raw albo dng a jako prezent do aparatu dostajesz za 1zł photoshop'a na zawsze z aktualizacją do bieżącej wersji i na 3 kompy......

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów