Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: KLISZE...

Domyślnie

A co myślicie o kodaku profoto 400? Zastosowanie portret, dla totalnego amatora. Potrzebuję na jutro jakiś negatyw i tylko ten mogę nabyć. Czy warto? I czy można go wywołać samemu w ciemni.

Pozdrawiam

Domyślnie

witaj,

jeśli chodzi o mnie, to latem jak jest ładna pogoda to Reala100 (z uwagi, że jest o troszke obniżonym kontraście nadaje się wspaniale do portretów). Podczas uruczystości kościelnych (śluby, chrzciny) - raczej Fuji NPH 400 ale robiłem też na Kodak 400Ultra i też było OK. POnadto w zaciszu domowym, królują 400, Kodak, Fuji i Agfa.
    Ostatnio nawet sięgnołem po filmy, które można nabyć w saturnie w promocji Agfa 200 Vista (24+6 klatek) - zobaczymy co lab zmajstruje.
    jeśli o cz-b - to głównie ILFORDy - 100 i 400 setki.
    robiłem też na Fuji superii 200 i 800 (raz i tylko raz i więcej nie bedzie)

no i lab - PROFILAB - ul. Marszałkowska
    pozdrawiam
    MiNiStRy

Domyślnie

PROFILAB - ul. Marszałkowska
    Jakoś tam nie widziałem Profilabu,może chodziło tobie o galerie 77
    Profilab znajduje się na ul.Wolskiej,Plac Mirowski,ul.Dzika
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

Ja lubie KodaKA GOLD ale SUPERIA jest bardziej soczysta i mniej ziarna a woecej ostrosci ...poza tym do widoków fajny jest Kodak 100 PRO.

Domyślnie

Jakoś tam nie widziałem Profilabu,może chodziło tobie o galerie 77
    Profilab znajduje się na ul.Wolskiej,Plac Mirowski,ul.Dzika
    ul Marszałkowska 84/92 (tel. 022 627 08 90)
    pozdrawiam
    MiNiStRy

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Mój typ to przede wszystkim materiały Fuji.Dużo zdj. na Fuji 400 (starsza 400tka wydawała mi sie lepsza od X-TRY ) ogólnie świetny materiał - nigdy nie zawiódł a z Kodalami (szczególnie nowymi ) były w laboratoriach problemy a mianowicie ktoś "opatentował" świetną taśmę do przyklejania filmu w kasetce i były przypadki że odklejona (nie odcięta taśma ) w procesorze wywołującym po wyjściu z procesora potrafiła przykleić się do ostatniego gumowego wałka i wciągała do niego spowrotem cały film ochydnie nawijając go na wałek i ciężko było go wyciągnąć.Mówiąc krótko - KODAK bee.Ale jak mówili przedmówcy - mieć materiał na którym sie dużo robi i zna jego możliwości.
    NIECH ŻYJE FUJI[/b]

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów