Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Domyślnie

cf-ki tez sa 16gb, a przewaga w ich budowie w stosunku do sd jest nie do przecenienia. tak samo z reszta dziwie sie mózgom z fotopolis, ktorzy z kolei "dziwia sie", po co w d3 az 2 sloty na karty. widocznie zaden z nich nigdy nie drzal na mysl o tym, co by sie stalo jakby padla karta ze zdieciami, ktore wlasnie zrobil o zostawieniu karty ze slubniakami z kosciola w ciuchach do prania nie wspomne

Domyślnie

można też zapisywać na jedną RAW, na drugą jpg. Albo odwrotnie
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    oczywiście to dotyczy obiektywów z CPU, manuali już nie
    harb, CFy też są 16GB, nawet w Fotojokerze
    tego trudno nie wiedziec ,mnie bardziej chodzilo o gabaryty ,budowe (bo szybkosci tez sa podobne)SD to jednak karta nowsza ,wiec przynajmniej teoretycznie powinna byc chyba bardziej zalecana do nowych aparatow ,widocznie jest cos o czym nie wiem ,sadze ze Bukowy ma racje "z budowa nie do przecenienia"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    tego trudno nie wiedziec ,mnie bardziej chodzilo o gabaryty ,budowe (bo szybkosci tez sa podobne)SD to jednak karta nowsza ,wiec przynajmniej teoretycznie powinna byc chyba bardziej zalecana do nowych aparatow ,widocznie jest cos o czym nie wiem ,sadze ze Bukowy ma racje "z budowa nie do przecenienia"
    jest jeszcze jedna dość istotna różnica: karty SD miały i jak dotąd mają znacznie niższy transfer niż CF. Najszybsze obecnie SDHC osiągają bodaj 20MB/s, a CF Extreme IV SanDiska 40MB/s. W zaawansowanych lustrzankach, które osiągają duże serie wielkich zdjęć, to ma już znaczenie.
    I o dziwo, mimo że nominalne transfery korpusów są znacznie niższe niż kart, to karta "szybsza" chodzi szybciej niż "wolniejsza", mimo że obie nie osiągają swoich maksymalnych parametrów.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów