Close

Strona 34 z 37 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    nie wiem tylko jak jest z gwarancjá, czy jest miédzynarodowa czy obowiázuje tylko w kraju zakupu
    Jeśli zakup z oficjalnej dystrybucji na USA - na obiektywy obejmuje Europę, na body nie obejmuje. Tak przynajmniej było do tej pory.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Telefonowałem dzisiaj do Nikon Polska (serwis) i otrzymałem taką odpowiedź:

Przy zakupie lampy błyskowej lub obiektywu powienien Pan otrzymać kartę gwarancyjną kraju w którym kupuje Pan sprzęt oraz światową kartę gwarancyjną (Nikon Worldwide Service Warranty).
    Do uzyskania naprawy gwarancyjnej w Polsce (jak również w innych krajach europejskich) konieczne jest posiadanie wypełnionej karty gwarancji światowej (pieczątka sklepu+data sprzedaży) oraz dowodu zakupu, na którym znajduje się numer seryjny urządzenia, proszę również upewnić się, że numery seryjne na karcie gwarancyjnej i na dowodzie zakupu są zgodne z numerami na sprzęcie.

Gwarancja na sprzęt cyfrowy zakupiony na rynku europejskim jest respektowana tylko przez serwisy krajów europejskich, warunkiem uzyskania naprawy gwarancjnej jest dostarczenie wypełnionej karty gwarancji europejskiej "European Service Warranty" (pieczątka sklepu+data sprzedaży) oraz dowodu zakupu, na którym znajduje się numer seryjny urządzenia.
    Gwarancja na sprzęt cyfrowy zakupiony na rynku azjatyckim obowiązuje tylko w krajach azjatyckich, natomiast gwarancja na sprzęt cyfrowy zakupiony w krajach amerykańskich obowiązuje tylko na rynku amarykańskim.

Pozdrawiam
    Remek
    Ostatnio edytowane przez remek ; 09-11-2007 o 13:46

Domyślnie

niewiedziałem gdzie daćto dam tutaj - artykuł z Amateur Photographer o D3 nic specjalnie nowego nie napisali ale może ktoś coś wypatrzy

Domyślnie ceny w USA

Do cen podawanych przez sklepy w Stanach proszę jeszcze doliczyć TAX - podatek stanowy który wynosi np. w Nowym Yorku 8,5% .

Pozdrawiam
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta
    Do cen podawanych przez sklepy w Stanach proszę jeszcze doliczyć TAX - podatek stanowy który wynosi np. w Nowym Yorku 8,5% .
    Jak się kupuje z innego stanu (a sklep nie ma w nim przedstawicielstwa) to podatku się nie płaci
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Jak się kupuje z innego stanu (a sklep nie ma w nim przedstawicielstwa) to podatku się nie płaci
    No ale chyba polski VAT sie płaci. Ja bym tam wolał 8% niż 22%. :/

Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    No ale chyba polski VAT sie płaci. Ja bym tam wolał 8% niż 22%. :/
    od kiedy w stanach płacisz 22% polskiego watu , jesli sprzet przywiezie w bagazu podrecznym to nie placi cla a jesli wykarze w sklepie ze sprzet wywozi z usa to nie placi taxu stanowego, bracie tylko kupowac i cieszyc sie sprzetem

Domyślnie

jasne szczegolnie ze mowimy o sprzecie pro ktory kupuja ludzie co to pracuja fotografujac i placa podatki z dzialalnosci wiec woleliby se je zmniejszyc kosztami. twoja rada rzeczywiscie sie przyda
    dzieki wielkie
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    od kiedy w stanach płacisz 22% polskiego watu , jesli sprzet przywiezie w bagazu podrecznym to nie placi cla a jesli wykarze w sklepie ze sprzet wywozi z usa to nie placi taxu stanowego, bracie tylko kupowac i cieszyc sie sprzetem
    Pierdoły do szóstej potęgi i to jeszcze podpadające pod paragraf jako nakłanianie do popełnienia przestępstwa skarbowego. Gratulacje! Nie dosyć, że możesz takimi radami pogrążyć siebie to jeszcze właścicieli tego forum za przywolenie na publikację takich treści!

Policz sobie drogi kolego dokładnie wszystko ... bo na razie teoretyk z ciebie pierwsza klasa. Kupując w Polsce na fakturkę wyjdziesz zdecydowanie lepiej. Jeśli jesteś prywatnym "importerem" to i owszem wyjdzie Ciebie taniej ale ... trzeba do US jeszcze pojechać. Aparat bez gwarancji!

Pozdrawiam
    Remek
    Ostatnio edytowane przez remek ; 21-11-2007 o 23:45

Strona 34 z 37 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów