Close

Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

na wejściu dawali odszumiające okulary i szklanke Royalu

Domyślnie

A te okulary będą w komplecie z D3, D300 sprzedawane ?
    A szklanka jako kitowe szkło ?

Domyślnie

Dawali po czapeczce Nikona żebyśmy kłamali i naganiali

Smile

powtórzę to co inni: od kilku dni jestem w szoku!! czekałem na zmiany a jest rewolucja
    teraz wiem, że nadszedł najwyższy czas na zmianę poczciwej d70, już nawet częściowo urobiłem żonę
    Zastanawiam się nad D3, cena wprawdzie wysoka ale jeszcze do ewentualnego przebolenia, jednak jak pomyślę o szkłach... obawiam się że pełnię możliwości pokaże dopiero z nowymi szkłami nano, a w takiej sytuacji podstawowy zestaw 3,4 szkieł wyniesie więcej niż D3...
    Pozostaje więc D300, zresztą i tak zapowiadający się znakomicie.
    A co do utraty cropa w D3, to crop to nie to samo co wydłużenie ogniskowej przez zmianę obiektywu, więc wystarczy wykadrować fotkę z D3 i mamy corpa Co prawda ze zmniejszoną rozdzielczością, ale taki manewr najczęściej stosuje się w fotografii sportowej gdzie 6MP często spokojnie wystarczy.

Pozdrawiam wszystkich z zaczerwienionymi oczami od czytani komentarzy i szukania wszelkich nowych informacji o super nowościach
    D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900

Domyślnie

kurcze dawali czapeczki,żebym wiedział to bym sie upomniał jak wcześniej wychodziłem
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Co poniektórzy narzekają, że D3 po kropie to bez sensu, bo tylko 5 mPx.
    A przecież D2H ma raptem 4 - i podobno reporterom starczało
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Jak na razie nie ma testow posiadaczy wiec nie ma co komentowac(bo w "obiektywne" testy a la Optyczne czy Rockwell (dwa przeciwstawne bieguny opinii o sprzecie Nikona)to nie wierze)

Na plus jest wiele - czy tyle by wydac te pieniadze musza ocenic ci ktorzy takiego sprzetu potrzebuja.Dla mnie jako zwyklego pstrykacza plus jest taki ze starsze(nadal duzo lepsze od mojego) modele stanieja,a Nikon skupil sie na matrycy co moze w przyszlosci zaowocowac calkiem ciekawymi propozycjami amatorskich puszek.

Tak wszyscy o tych mpix...moze lepiej kadrowac przy robieniu zdjecia a nie po?
    Zakladajac ze rozmawiamy powaznie i ten aparat nie ma zastapic scianek itp.
    A reporterka... coz - zalezy jaka..Kolega robi w jpg o malej objetosci bo szybciej wychodzi seria i szybciej sie przesyla...Kwestia potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez DXT ; 28-08-2007 o 00:59
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Niestety nie widac sensu istnienia AF-assist - uzywanie lampy wbudowanej to nieporozumienie.
    Mi czasem zdarza się użyć wbudowanej. Jak np. nie przewidze, że będę lampy potrzebował albo jak nie mam czasu na założenie zewnętrzenej (jakoś nie za bardzo uśmiecha mi się mieć założoną zewnętrzną non-stop).

Domyślnie

Tak. Kiedyś byłem zatwardziały i tylko Sabna się liczyła.
    Z wiekiem doszedłem do wniosku (ale to brzmi), że taka lampka jest bardzo wygodna i przydaje sie częściej niz myślimy.
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie banding

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    wydaje mi się żę to co widziałem na pokazie w łodzi wyglądało lepiej. Czekam na ostateczne sample z finalnej wersji softu
    Ale jak pokazał ktoś na dp po minimalnym liftingu materiał będzie znacznie lepszy
    Przepraszam za spóźniony ruch ale akurat teraz czytam jw. i przypominam sobie uwagi o bandingu. Polecam (zwłaszcza CB) przyjrzeć się ułożeniu prążków "bandingu" na dole marynarki i rękawie ; według mnie - są pod różnym kątem albo jestem ślepy. Czy to może być banding???
    Piotr.

Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów