na wejściu dawali odszumiające okulary i szklanke Royalu![]()
Szukaj
na wejściu dawali odszumiające okulary i szklanke Royalu![]()
A te okulary będą w komplecie z D3, D300 sprzedawane ?
A szklanka jako kitowe szkło ?
Dawali po czapeczce Nikona żebyśmy kłamali i naganiali![]()
Nikon + słoiki
Fotografia ślubna Łódź
powtórzę to co inni: od kilku dni jestem w szoku!! czekałem na zmiany a jest rewolucja![]()
teraz wiem, że nadszedł najwyższy czas na zmianę poczciwej d70, już nawet częściowo urobiłem żonę
Zastanawiam się nad D3, cena wprawdzie wysoka ale jeszcze do ewentualnego przebolenia, jednak jak pomyślę o szkłach... obawiam się że pełnię możliwości pokaże dopiero z nowymi szkłami nano, a w takiej sytuacji podstawowy zestaw 3,4 szkieł wyniesie więcej niż D3...
Pozostaje więc D300, zresztą i tak zapowiadający się znakomicie.
A co do utraty cropa w D3, to crop to nie to samo co wydłużenie ogniskowej przez zmianę obiektywu, więc wystarczy wykadrować fotkę z D3 i mamy corpaCo prawda ze zmniejszoną rozdzielczością, ale taki manewr najczęściej stosuje się w fotografii sportowej gdzie 6MP często spokojnie wystarczy.
Pozdrawiam wszystkich z zaczerwienionymi oczami od czytani komentarzy i szukania wszelkich nowych informacji o super nowościach
D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900
kurcze dawali czapeczki,żebym wiedział to bym sie upomniał jak wcześniej wychodziłem![]()
pozdrawiam Piotr
Co poniektórzy narzekają, że D3 po kropie to bez sensu, bo tylko 5 mPx.
A przecież D2H ma raptem 4 - i podobno reporterom starczało![]()
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
Jak na razie nie ma testow posiadaczy wiec nie ma co komentowac(bo w "obiektywne" testy a la Optyczne czy Rockwell (dwa przeciwstawne bieguny opinii o sprzecie Nikona)to nie wierze)
Na plus jest wiele - czy tyle by wydac te pieniadze musza ocenic ci ktorzy takiego sprzetu potrzebuja.Dla mnie jako zwyklego pstrykacza plus jest taki ze starsze(nadal duzo lepsze od mojego) modele stanieja,a Nikon skupil sie na matrycy co moze w przyszlosci zaowocowac calkiem ciekawymi propozycjami amatorskich puszek.
Tak wszyscy o tych mpix...moze lepiej kadrowac przy robieniu zdjecia a nie po?
Zakladajac ze rozmawiamy powaznie i ten aparat nie ma zastapic scianek itp.
A reporterka... coz - zalezy jaka..Kolega robi w jpg o malej objetosci bo szybciej wychodzi seria i szybciej sie przesyla...Kwestia potrzeb.
Ostatnio edytowane przez DXT ; 28-08-2007 o 00:59
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Tak. Kiedyś byłem zatwardziały i tylko Sabna się liczyła.
Z wiekiemdoszedłem do wniosku (ale to brzmi), że taka lampka jest bardzo wygodna i przydaje sie częściej niz myślimy.
"czuję jak rodzi się moc"
Przepraszam za spóźniony ruch ale akurat teraz czytam jw. i przypominam sobie uwagi o bandingu. Polecam (zwłaszcza CB) przyjrzeć się ułożeniu prążków "bandingu" na dole marynarki i rękawie ; według mnie - są pod różnym kątem albo jestem ślepy. Czy to może być banding???
Piotr.
Skontaktuj się z nami