Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

D80 to dobry aparat, mający jednak jedno nieszczęście - masę sprzecznych opini można o nim spotkać. Jako użytkownik potwierdzam, że się dobrze sprawuje. Dziękuję też za garść pozytywnych, odstresowujących opinii. Tym złym opiniom też się przyglądam i to czasami mnie stresuje, chociaż u mnie nie znalazły jeszcze potwierdzenia. Pozdrawiam wszystkich czytających.
    N_D80+N18-70DX+S75-300+CprimaS28N+Me_AF48-1

Domyślnie

Na forum chyba jeszcze zaden sie nie rozsypal, moze jeden (nie pamietam).
    Można więc zaryzkować stwierdzenie, ze jest to b.dobra konstrukcja.
    Inna sprawa, że są uwagi dotyczące pewnych jego cech gatunkowych, jak pomiar matrycowy, który lubi przesadzić, itp.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macte Zobacz posta
    D80 to dobry aparat, mający jednak jedno nieszczęście - masę sprzecznych opini można o nim spotkać. Jako użytkownik potwierdzam, że się dobrze sprawuje. Dziękuję też za garść pozytywnych, odstresowujących opinii. Tym złym opiniom też się przyglądam i to czasami mnie stresuje, chociaż u mnie nie znalazły jeszcze potwierdzenia. Pozdrawiam wszystkich czytających.

zauważ, że dosyć często te złe opinie pojawiają się w sytuacji, gdy d80-tkę porównuje się np. d200 - "co jest lepsze". Aż się boję, jakie wady i felery zaczną się pojawiać w d80-tce, gdy znajdą sie chętni do jego porównywania z d300....

póki co mnie mój d80 nie zawodzi, nie mam zastrzeżeń, nic mnie póki co nie denerwuje, staram sie robić po prostu zdjęcia i nie zwracać uwagi na to, że inny aparat ma to czy tamto i być może zrobiłbym lepiej zdjęcie, lepsze zdjęcie bądź łatwiej....

Ja mam aparat od końca marca 2007 robię zdjęcia dopiero od kwietnia, mam przebieg już ponad 6 tys...i do niczego się nie mogę doczepić. Nic nie zgrzyta, skrzypi, nic nie odpada, nic się nie zawiesza, zacina...jest OK.

A jak długo wytrzyma? To zależy w głównej mierze od jego użytkownika....
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Szlag mi trafił główne LCD, wymienili na gwarancji. Nie licząc tej wpadki jakościowej sprzęt oceniam bardzo dobrze. Szkoda, że na matrycowym muszę ręcznie korygować ekspozycję. Cóż, nie można mieć wszystkiego...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta

A jak długo wytrzyma? To zależy w głównej mierze od jego użytkownika....
    tzn?
    [Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Zapewniam Cię, że wielu osobom dobrze służy i nie ma czego się bać.
    Zaliczam sie do grona
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Dobra rada: Jak wbijasz nim gwoździe to tylko podstawą wokół mocowania statywowego bo tam jest metal
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Ja też mam spieprzony D80 - matrycowy mi poprawnie naświetla.
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sivy Zobacz posta
    tzn?

tzn. że skraca się żywotność maszynki wożonej na dnie plecaka, bez dekielka, robiąc 2000 zdjęć w ciągu dnia zdjęcia na Saharze a potem na biegunie północnym, używając miejsca z gwintem pod statyw jako młotka...jak ktoś dba o swoją maszynkę, to długo można porobić zdjęcia....to ak jak z samochodami, jak się dba o swoje maleństwo, to może dłużej pojeździć
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

ja mam problem ze swoim nikonem d80 ;/

Mam go od poczatku lipca i daje juz go na gwarancje a mianowicie pewnego pieknego dnia podnioslem guziczkiem lampe blyskowa, po wykonaniu chcialem ja zamknac iiii nie zamyka sie ;/ nic nie peklo wszystko si a nie zamyka sie ;/ chce ja dac na gwarancje ale jak wiadomo nie mozna sie dodzwonic do serwisu nikona i co teraz ;/ bo nie wiem co i jak z ta gwarancja. z tego co wiem tlyko ze musze ja do nich to wyslac.

edycja:

Wyslalem emaila do nikona z kilkoma pytaniami dotyczacymi gwarancji i dostalem:

Wiadomosc, ktora wystales/wyslalas
    nie moze zostac wyslana do wszystkich adresatow.
    Nastepujacy adresaci nie otrzymali wiadomosci:

save to /mail/domains/N/I/nikon.pl/g/g.czuchraniuk/Maildir/
    generated by [email protected]
    (ultimately generated from [email protected])
    mailbox is full: retry timeout exceeded
    normalnie idzie sie wku.....
    doslownie kpina! tak duza firma i w ten sposob postepuje....
    Ostatnio edytowane przez bumfank ; 27-08-2007 o 15:21

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów