Witam wszystkich!
Od dłuższego czasu zabieram się za kupno lustrzanki, ale niestety zdecydować się nie mogę.Trwa to już naprawdę długo i na rynek zdążył wejść nikon d40.Na początku myslałem o d70, potem o d50.W tej chwili waham się między d40 a d50.Czytałem już sporo opinii i recenzji, jednak wciąż brak mi pewności.
Ogolnie fotografowałem cyfrówką (zresztą całkiem niezła) i moje umiejętności i chęć przede wszystkim każą mi przeskoczyć na inny sprzętCo fotografuję?Na razie chyba na co przyjdzie mi ochota...po prostu szukam.
Ale przypuszczam,że skupię się m.in. na plenerze (fabryki, industrial blablabla).
Przed wyborem aparatu powstrzymuje mnie chyba tylko jedno:chciałbym,żeby się sprawował dość długo.Po prostu, liczę na to że wraz ze wzrostem moich umiejętności i potrzeb będzie mógł mi dorównać kroku...wiem,że d40 nie ma "śrubokęta" i nie ukrywam,że mój portfel mógłby się zbuntować.Chociaż wiadomo,że chcąc się poważnie zajmować foceniem trzeba być gotowym na wydatki...chodzi mi berdziej o przepłacanie w tym przypadku.
Ile mogę przeznaczyć?Hm...mam pewną kwotę,jednak nie chciałbym jej wydawać od razu...wolę część zostawić na przyszłość gdybym chciał/musiał zmienić aparat.W tej chwili powiedzmy ,że chcę wydać ok 3000 PLN.
Co poradzicie? Z góry dziękuję za wszelkie komentarze (nawet te nakrótsze), bo naprawdę spędza mi to sen z powiek,a entuzjastą jestem naprawdę wielkim
Dzięki pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami