Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Akcja w PS CS2 nanoszenie nazwy pliku na zdjęcie - prośba o pomoc

Proszę kolegów bardziej śmigłych w fotoszopie o pomoc w stworzeniu akcji, która nanosiłaby na obszar zdjęcia nazwę pliku tego zdjęcia.
    Chciałbym aby wyglądało to tak: otwieram plik "_DSC9652", puszczam w ruch taką akcję i na zdjęciu pojawia się napis "_DSC9652"
    Może jakoś zmodyfikować akcję odpowiedzialną za tworzenie stykówek?

Zrobiłem zbiór prostych akcji ułatwiających mi komponowanie z komputerze przyszłego tradycyjnie wyklejanego albumu ślubnego.
    Sprowadzają sie do skalowania do odpowiednich wartości - np.10X15, czy15X21 itd. wybranych przeze mnie plików i umieszczania ich na tle przefotografowanego albumu.
    Kiedy cały album gotowy jest wirtualnie, dalsza praca polega na odszukiwaniu - niestety "na oko" - zastosowanych zdjęć i umieszczanie ich na płycie dla minilabu w katalogach odpowiednich formatów.

Taka akcja pozwoli wybierać pliki po ich nazwach, co np. w przypadku wielu podobnych dubli w plenerze byłby bardzo pomocne.

Wielkie dzięki za pomoc
    myślę co piszę

Domyślnie Kolejny jelonek któremu nie che się szukać w sieci

Drogi Romanie
    nie zaśmiecaj proszę forum pytaniami, na które świat już dawno udzielił odpowiedzi

Google twoim przyjacielem. Wbijasz hasło "file name on photo photoshop action" i znajdujesz stronę:

http://www.adobeevangelists.com/photoshop/actions.html

zamieszczony u samej góry strony skrypt pod nazwą: Add File Name to jest dokładnie to czego szukasz.
    jeśli pracujesz pod windowsem to do rozpakowania kolosalnego ok.750KB pliczku musisz ściągnąć ważący jedyne 17MB StuffIt Expander macowego pochodzenia. 30 dniowy trial tutaj:

http://www.stuffit.com/win/expander/index.html

żeby mi to było przedostatni raz!
    myślę co piszę

Domyślnie

Dzienks na foróm jstem novy. i jescze ni kumam Bazsy. Wielkie sorki nara idzieki
    myślę co piszę

Domyślnie

Kurdę coś mi się z głową porobiło wszędzie Romanóff widzę
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

bombel
    Gość

Domyślnie

Widocznie gość prowadzi dyskusję sam ze sobą, bo lubi się napominać. Albo ma rozdwojenie jaźni.

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Albo ma rozdwojenie jaźni.
    Ja też mam.

Uprawnienia umieszczania postów