Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 87

Wątek: 5D- Fotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster
    troche OT, ale zamiast tego beznadziejnego artystycznie guana w podanym linku proponuje: http://www.stefan-rohner.net/
    ale tu mowimy o fotkach z 5D.
    wiem, ale ja tych Indii z 5D nie strawilem. piksele pikselami, ale zdjecia tak nedzne, ze zwyczajnie szkoda na nie czasu.

taki typowy przyklad onanisty sprzetowego spod znaku Canona. wpakowal forse w super wypasny sprzet w swietym przekonaniu, ze to wszystko zalatwi.

a zdjecia plytkie jak kaluza przed blokiem. pan chyba nie slyszal, ze "there's nothing worse than sharp photo of fuzzy concept"

niestety, wrazliwosci nie ucza w szkole, tylko trzeba ja miec. nie wystarczy miec bog wie jakie body i lensy.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Przypomnial mi sie numer z dpreview, gdzie koles wstawił "Few new 5D shots". Oczywiscie zaczely sie zachwyty nad "przejsciami tonalnymi", "plastyką full frame" i ogolnie och i ach wspaniala jakoscia. Pozniej sie okazalo ze zdjecie pochodzi z D70 Jak widac wiedza jakim sprzetem bylo robione zdjecie, ma tu duze znaczenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Jak widac wiedza jakim sprzetem bylo robione zdjecie, ma tu duze znaczenie
    hyhy... kazdy student kierunku inzynierskiego doskonale wie, ze "znajomosc wyniku istotnie pomaga w rozwiazaniu zadania"

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ide o zaklad ze gdy pokaze wam kilka odbitek z dobrze zrobionych i dobrze obrobionych plikow z roznych aparatow, nikt z Was nie bedzie w stanie wskazac ktore jakim aparatem bylo robione...ba, ostatnio widzialem zachwyty nad powiekszeniami 30x45 zdjec macro...wielkie dyskusje o szklach, i sprzecie...po czym chlopak wyciagnal z futeralu swojego Coolpixa, a reszcie opadly kopary

Domyślnie

Ide o zaklad ze gdy pokaze wam kilka odbitek z dobrze zrobionych i dobrze obrobionych plikow z roznych aparatow, nikt z Was nie bedzie w stanie wskazac ktore jakim aparatem bylo robione...ba, ostatnio widzialem zachwyty nad powiekszeniami 30x45 zdjec macro...wielkie dyskusje o szklach, i sprzecie...po czym chlopak wyciagnal z futeralu swojego Coolpixa, a reszcie opadly kopary
    az tak bardzo to bym nie przesadzal. na 30x45 akurat szybko wychodza niedoskonalosci obiektywow.
    matryc...? roznice w matrycach maja znaczenie przy wywolywaniu RAW-ow. jak sie zna matryce i wie jak pod nia wywolac to z kazdego aparatu mozna wyciagnac dobre zdjecia

zupelnie inna kwestia, ze realnie jakosc zdjec weryfikuja nie onanisci pikselowi a klienci kupujacy zdjecia. a tutaj w duzym stopniu jest jeden pies co za aparat, jesli tylko zdjecie jest wzglednie ostre, ma uczciwy kolor i jest najzwyczajniej w swiecie na temat

tak sobie patrze na kalendarz do ktorego poszlo kilka moich zdjec. fotki wydrukowane w rozmiarze ca. 32x21. ja widze roznice miedzy tymi z 10D a tymi z Minolty D7i, ale 90% ogladajacych jej nie wskaze tak po prostu patrzac na punkciki

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15997623

Hmm.. Ciekawe, czy teraz mora w D70 przestanie być fuj..
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Teraz stanie się srodkiem wyrazu artystycznego

Domyślnie

Teraz stanie się srodkiem wyrazu artystycznego
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

I już nią została..

"Przynajmniej 80% moich portretów ma sztucznie dodawaną winietę.
    Po prostu zdjęcia są wtedy ciekawsze.
    Za to tę winietę, którą powoduje 5D ze szkłami pa pełnych dziurach widzą
    tylko ci, którym na tym zależy. Mnie się jeszcze nie rzuciła w oczy."

Że sobie pozwolę zacytować post z pl.rec.foto.cyfrowa
    Message-ID: <[email protected]>
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twlodar
    "Przynajmniej 80% moich portretów ma sztucznie dodawaną winietę.
    Po prostu zdjęcia są wtedy ciekawsze.
    Za to tę winietę, którą powoduje 5D ze szkłami pa pełnych dziurach widzą
    tylko ci, którym na tym zależy. Mnie się jeszcze nie rzuciła w oczy."

Że sobie pozwolę zacytować post z pl.rec.foto.cyfrowa
    Message-ID: <[email protected]>
    że pozwole sobie wyrazić sporawe zdziwienie...

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów