Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Tryb M w d70s.

Domyślnie Tryb M w d70s.

Witam. Od niedawna mam d70s, w trybie M ręcznie ustawiam przesłonę, i recznie ustawiam czas naświetlania. Po wykonaniu zdjęcia aparat zmienia moje ustawienia czasu naświetlania w/g światłomierza i od nowa muszę go przestawiać. Trochę mnie to wkurza, bo co to za M ? Może wiecie co z tym zrobić. W instrukcji nie znalazłem na forum też nie. Według mnie aparat nie powinien nic zmieniać, M to M. Pozdrawiam.

Domyślnie

masz rację, nie powinien nic zmieniać. Ostatnie nastawy M, A, S zostają nawet po wyłączeniu aparatu
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

NIc się samo nie powinno zmieniać, nastawiasz czas np 1/15s i takim ma robić czy jasno czy ciemno

A używasz przy tym lampy?
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Talking

No tak, wstyd się przyznać, ale gapa ze mnie. Funkcja jest OK, po prostu niechcący nacisnąłem braketing - aparat posłusznie wykonywał zmiany nastawień. Można poznać po tym że znak korekcji ekspozycji miga aż wykona sie trzy zdjęcia.

Uprawnienia umieszczania postów