Szukaj
Zgadzam się. Seeth, nie baw sie w słówka. IMHO to, że pawelsula nie interesują śrubokręty jest oczywste.
Powiem tak, z tym "polecić" było w pierwszej jego wypowiedzi w drugiej juz to słowo nie padło, było tylko:
Przyznam się tez, ze zapomniałem iż tamron nie ma silnika, nie wiem dlaczego ale myślałem ze posiada taki silnik.EDIT:
cos z zakresu 17-200? do d40?
Jacek Wrzesińsk: proponuje zakończyć tę bez celową dyskusję czy było tak napisane czy inaczej, w taki sposób ten wątek zmienia się w bez sensowne udowadnianie kto miał rację a kto nie
Więc kolego Jacek Wrzesińsk, zakończmy tę dyskusję
Pozdrawiam.
Panowie nie ma co sie spierac tutaj![]()
do tej dwojki, ktora wczesniej wymienilem dokladam jeszcze 'NIKON AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF'
cenowo jest mniej wiecej na tym samym poziomie co 18-70.. ale co z jakoscia? tutaj juz zapytanie do bardziej doswiadczonych i obeznanych z tematem forumowiczowdodam, ze dzisiaj mialem okazje wpiac do swojej d40tki 18-70 i jestem bardzo zadowolony ze zdjec. no ale chodze, szukam i wypatrzylem wlasnie 18-135 i znowu sie zastanawiam..
pozdr.
Pawel
Witammam to szkiełko i jestem z niego zadowolony. Do moich bardzo amatorskich zastosowań pasuje jak ulał, bawię się głównie w zdjęcia portretowe. Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia przy pracy, to dość głośny silnik. Nie wiem czy to przypadłość wszystkich tych obiektywów, czy tylko mój "tak ma". W każdym razie nie jest to coś, co go przekreśla. Zapomniałem dodać, że chodzi o 55-200 VR
![]()
Ostatnio edytowane przez Jurand_C ; 15-08-2007 o 21:56
18-135 -> http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32750
ok to mnie odstraszylo![]()
Co do tych dwóch obiektywów, 18-70 - 18-135 to było juz na forum np tutaj: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=11050
Poczytaj moze się przyda.
Sam mam 18-70mm, i powiem szczerze ze nie jest taki zły, solidniej wykonany jest od 18-135mm![]()
racja..
czytam wlasnie testy na optycznie.pl i ten szerszy obiektyw nie jest zbytnio 'zachwalany'...
mysle tez ze 18-70 do moich potrzeb mi wystarczy))
pozdr.
PS
optycznie.pl to pomyłka wielkiego konstruktora....
D40 | 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX | Sandisk Extreme III SDHC | jakiś statyw | w budowie namiot | dużo chęci | mało czasu
co masz na mysli?
Skontaktuj się z nami