Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: D40 + obiektyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeth Zobacz posta
    Kolego "Jacek Wrzesińsk" dlaczego twierdzisz ze się nie zastanowiłem? odpowiedziałem przecież na pytanie, więc radze jeszcze raz przeczytać pytanie autora tego wątku i moją odpowiedz! Czy kolega zauważył ze ja polecałem ten obiektyw? Wydaje mi się ze nic takiego nie napisałem.
    No to Ja radzę dokładnie czytać,kolega pawelsul pyta się:czy możecie mi polecić?,tak brzmi pytanie.
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Zgadzam się. Seeth, nie baw sie w słówka. IMHO to, że pawelsula nie interesują śrubokręty jest oczywste.

Domyślnie

Powiem tak, z tym "polecić" było w pierwszej jego wypowiedzi w drugiej juz to słowo nie padło, było tylko:
    EDIT:
    cos z zakresu 17-200? do d40?
    Przyznam się tez, ze zapomniałem iż tamron nie ma silnika, nie wiem dlaczego ale myślałem ze posiada taki silnik.
    Jacek Wrzesińsk: proponuje zakończyć tę bez celową dyskusję czy było tak napisane czy inaczej, w taki sposób ten wątek zmienia się w bez sensowne udowadnianie kto miał rację a kto nie
    Więc kolego Jacek Wrzesińsk, zakończmy tę dyskusję
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Panowie nie ma co sie spierac tutaj

do tej dwojki, ktora wczesniej wymienilem dokladam jeszcze 'NIKON AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF'
    cenowo jest mniej wiecej na tym samym poziomie co 18-70.. ale co z jakoscia? tutaj juz zapytanie do bardziej doswiadczonych i obeznanych z tematem forumowiczow dodam, ze dzisiaj mialem okazje wpiac do swojej d40tki 18-70 i jestem bardzo zadowolony ze zdjec. no ale chodze, szukam i wypatrzylem wlasnie 18-135 i znowu sie zastanawiam..

pozdr.
    Pawel

Domyślnie

Witam mam to szkiełko i jestem z niego zadowolony. Do moich bardzo amatorskich zastosowań pasuje jak ulał, bawię się głównie w zdjęcia portretowe. Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia przy pracy, to dość głośny silnik. Nie wiem czy to przypadłość wszystkich tych obiektywów, czy tylko mój "tak ma". W każdym razie nie jest to coś, co go przekreśla. Zapomniałem dodać, że chodzi o 55-200 VR
    Ostatnio edytowane przez Jurand_C ; 15-08-2007 o 21:56

Domyślnie

Co do tych dwóch obiektywów, 18-70 - 18-135 to było juz na forum np tutaj: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=11050
    Poczytaj moze się przyda.
    Sam mam 18-70mm, i powiem szczerze ze nie jest taki zły, solidniej wykonany jest od 18-135mm

Domyślnie

racja..
    czytam wlasnie testy na optycznie.pl i ten szerszy obiektyw nie jest zbytnio 'zachwalany'...
    mysle tez ze 18-70 do moich potrzeb mi wystarczy))

pozdr.
    PS

Domyślnie

optycznie.pl to pomyłka wielkiego konstruktora....
    D40 | 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX | Sandisk Extreme III SDHC | jakiś statyw | w budowie namiot | dużo chęci | mało czasu

Domyślnie

co masz na mysli?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów