wicy , czy Ty myślisz, że 'zdarcie' scalaczka to jakies zabezpieczenie ?![]()
Szukaj
wicy , czy Ty myślisz, że 'zdarcie' scalaczka to jakies zabezpieczenie ?![]()
Witam, ad Wicy - a czy jest możliwość w miarę łatwego i taniego dorobienia pilota na kablu (dłuugim) do CP 995? Przyanam sie, że siedzienie z palcem na spuście aparatu przez 1 minutę wcale nie jest przyjemne i prowadzi do poruszeń. A jeszcze żeby sterowąło z daleka...
Czy to tzw marzenie ściętej głowy ?
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
Do CP 995 jest nie tylko możliwość dorobienia kabelka, ale również podpięcia kabelka pod komputer. Sam mam coś takiego (niestety jeszcze bez obudowy) z bajerami, typu wyświetlacz z menu, przyciski.... Prosty kabel z wyzwalaczem nie sprowadzi sie do zamontowania na jego końcu zwykłego włącznika, ale da się to zrobić niewielkim nakładem sił i środków (chyba sama wtyczka nikonowska najdroższe w tym wszystkim bedzie)...
Pebees... propozycje zgadywanek przyjmę chętnie na PW![]()
SB-800
No własnie coś takiego mnie interesuje. Znam rozwiązanie podpinane do Palm'a III, ale takiego nie mam. Gdzies na szieci krążą schematy jak z kalbla usb zrobic kabel uniwersalny.
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
Nie potrzebujesz zadnego USB. CP995 ma wbudowana obsluge RS232, czyli działa na COM. Dorobienie na końcu kabla czegoś na ksztal włącznika jest w sumie dziecinna zabawa. Podpięcie pod komputer, jeszcze prostrze, ale musisz miec do tego oprogramowanie. Ja jestem w stanie je sobie napisac...
SB-800
no to zwracam honor - ja skończyłem na 1 szt. po tym jak na allegro dali podróby za 40 dychy, a uniwersalne można kupić za 15![]()
Skontaktuj się z nami