Nie bawiłem się nigdy takim pilotem, ale nie wyobrażam sobie ręcznego ustawiania czasu migawki bez wglądu do światłomierza - trzebaby chodzić z pilotem i światłomierzem, co staje się bardzo niewygodne. Jednakże sam pomysł ciekawy.
Szukaj
Nie bawiłem się nigdy takim pilotem, ale nie wyobrażam sobie ręcznego ustawiania czasu migawki bez wglądu do światłomierza - trzebaby chodzić z pilotem i światłomierzem, co staje się bardzo niewygodne. Jednakże sam pomysł ciekawy.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Widzisz, Sadki; z osprzętem jest trochę jak z samochodami: są ludzie co lubią się bawić gadżetami, ale można mieć stare, dobre Audi B3 z solidnym turbodieslem i też być zadowolony. Nie?Zamieszczone przez sadki
he he, czyżbyśmy się znali?Zamieszczone przez marcin_G
Nie bawiłem się, co nie oznacza, że nie planuję zakupu tego gadżetu. Wybieram się na dniach do sklepu RTV poszukać uniwersalnego pilota, ale zaciekawiła mnie ta opcja z doborem czasu naświetlania.
A czy działa ona w trybie preselekcji czasu?
www.mojefoty.com
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Czy ja pisałem o preselekcji czasów naświetleń???? Pilot (jak oryginalny) zastępuje Ci tylko palec na spuście. Nie ma pilota zastępującego kciuka na pokrętle czasów. Ten pilot robi tylko "włącz" a ustawianie czasów dotyczy przerw między kolejnymi "włącz". I tu można manewrować między 1-2 sek a max czasem oczekiwania aparatu na sygnał IR, co w przypadku F75 wynosi 10 min. W trybie manual na czasie bulb pierwsze "włącz" jest rozpoczęciem czasu naświetlania, a drugie "włącz" jest zakończeniem ekspozycji. Tu można podobnie manewrować między 1s-10min.Nie bawiłem się, co nie oznacza, że nie planuję zakupu tego gadżetu. Wybieram się na dniach do sklepu RTV poszukać uniwersalnego pilota, ale zaciekawiła mnie ta opcja z doborem czasu naświetlania.
A czy działa ona w trybie preselekcji czasu?
Co do pytań o cenę... Nie kalkulowałem jeszcze kosztów. Wszystkie potrzebne części w zasadzie już miałem, ale myślę, że mogłaby się ona zamknąć w granicach 50zł, co obejmuje pilota, kabel połączeniowy z komputerem, oprogramowanie.
SB-800
aaa, o to chodzi.. pardon, źle zrozumiałem.
swoją drogą, to by dopiero była checa, jakby można było sterować przesłoną lub czasem![]()
www.mojefoty.com
Swobodnie można to robic w cyfrówkach. Sam mam starego Nikona Cp885 i wszystkie funkcje dostępne na guzikach można realizować z kabla (a jak już z kabla - to i z pilota). Nad tym pilotem też już prawie skończyłem prace![]()
SB-800
a że tak spytam kiedy i gdzie będzie go można nabyć???????
Za 50 zyla, to w zasadzie tyż się opłaca, tak czy siak taniej niż orginalny, ja póki co nadal będę ganiał z juniwersal pajlot za 25 zylaa koledze wicy gratuluję - potrzeba matką wynalazków(szczególnie tych tańszych
) szkoda że się wcześniej nie ujawniłeś z wynalazkiem
![]()
"PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"
Wicy - ściemniasz i tyle! Nie można sterować aparatem za pomocą pilota, tylko te podstawy co oferuje nikon. Nie wciskaj kitu..![]()
Ta ściema jest do obejrzenia TUTAJ
SB-800
Skontaktuj się z nami