Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Zbroja na NIKON-a

[Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

fajne ale nie wiem czy wszystkimi przyciskami można bez problemu operować
    z tą zbroją... drogie to ;/

jestem ciekawy ile kurzu i piachu będzie między gumą a obudową aparatu
    po miesiącu..

jednak wole poprostu uważać na swój sprzęt metodą nadzwyczajnej ostrożności
    przem

Domyślnie

Myślę że to może być ciekawe i praktyczne rozwiązanie na jakieś leśne czy górskie wędrówki, rajdy oraz inne względnie ekstremalne wypady. Nie sądzę aby to było praktyczne na codzień
    Koszt 199zł, nie jest tanio ale dla kogoś kto dużo fotografuje w terenie i ceni swój sprzęt to raczej przyzwoita cena

Domyślnie

Najlepsza bedzie z kevlaru z tytanowymi wstawkami.

:]
    Dajcie spokoj z takimi wymyslami.

Domyślnie

Było kilka razy mówione na forum...

Na początku bardzo spodobało mi się to dziwactwo. Ale po namyśle... Wątpie w ochronę przed kurzem i wilgocią... Nie jest to zwarta konstrukcja.

A co do ochrony przed uderzeniami, to czy silikon tak pochłania enegrie uderzenia. Pewnie trochę daje, np. przed upadkiem z poziomu trzymania na chodnik. A domyślam się, że mało kto będzie to brał na swobodne spacerki. Prędzej w góry i inne ekstremalniejsze miejsca, gdzie IMHO takowa obudowa nie zdałaby egzaminu.

Domyślnie

Zajmijcie sie robieniem zdjec, a nie wymyslaniem jakie kolejne dziwactwo sobie do ekwipunku dokupic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

moze sie przydac przy bardzo ekstremalnych warunkach ale wyglada tragicznie
    D300s, Sigma 30/1.4, Nikkor 85/1,8

Domyślnie

Silikon tej grubsci i o niejednorodnej strukturze nie ochroni przed uszkodzeniami powstalymi po upadku,jedynie przed zarysowaniem obudowy(o ile sam jej nie zarysuje - jesli nie jest idealnie dopasowany wystapi tarcie na krawedziach).
    Kurzyc sie bedzie tak samo,wilgoc tez bedzie(nawet wieksza bo sie para skropli na silikonie)

czemu zaslonili stopke od lampy? - akurat np do makro by sie przydala...

Ogolnie - drogie,malo praktyczne,malo skuteczne - ot bajer.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Ogolnie - drogie,malo praktyczne,malo skuteczne - ot bajer.
    Dokladnie. Bajer, ktory chroniac sprzet jedynie przed zarysowaniem, wizualnie przypomina zaprzeganie armaty do zabicia muchy. Wydaje mi sie jednak, ze i tak ludzie to kupia. Zeby ich sprzet wygladal dziwniej i moze dzieki temu "bardziej profesjonalnie"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak gripy do d50 ktore na 2 akku maja gorsza wydajnosc niz goly aparat na 1;]

Gdzies ostatnio czytalem ze laicy oceniaja "profesjonalnosc sprzetu" po...oslonie przeciwslonecznej hehe
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów