Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Obiektywy a D200?

naszlo mnie takie pytanie czy obiektywy ktore dobrze wypadaja z D70 lub zle moga inaczej wypadac z D200?
    co tym sadzicie?
    nikon i troche rupieci........R2-D2

Domyślnie

Nikt jeszcze nie używał D200 więc to trochę gdybanie mogą, niemogą Genrelanie to nie ma powodu do tego żeby dobry obiektyw po przykręceniu do D200 zmienił się w kiszkę
    Pozdrawiam Piotr

Oszczędny w słowach Awatar cubix
    Miasto
    K o ń s k i e

Domyślnie

Nie wiem jak to jest w d200 bo nie śledzę jego historii od doboru gwintów w body ( ) ale d200 ma chyba matrycę również niepełnowymiarową więc raczej obiektywy będą się zachowywac podobnie :] kwestia rozdzielczości matrycy.
    [']@] Nikon D600 //

..:: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum! ::..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trigger
    Nikt jeszcze nie używał D200 więc to trochę gdybanie
    Bluźnisz człowieku W ostatni łakcend było całkiem sporo userów tej puszki i to z tego towarzystwa
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Bluźnisz człowieku W ostatni łakcend było całkiem sporo userów tej puszki i to z tego towarzystwa
    tak, ale z zabawy pokrętłami , którą im zafundowano, raczej trudno wyciągnąć wnioski co do współpracy ze szkłami :P
    pozdrawiam
    naher

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naher
    tak, ale z zabawy pokrętłami , którą im zafundowano, raczej trudno wyciągnąć wnioski co do współpracy ze szkłami :P
    1. Sądzisz że dostaliśmy body z dekielkiem i broń boże to zmieniać
    2. Sądzicie że nikon wypuszczając nowe body, odcina sie od tego co zbudował do tej pory i nic nie ma prawa z nową zabawką działać Litości SLR/DSLR to system.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Z testów które widziałem, czytałem wynika że różne szkłą różnie współpracują z różnymi modelami DSLRów nikona. Z jednym modelem szkło wypada genialnie, z innym średni itp.
    Moje doświadczenia w tym względzie są małe bo ograniczają się do D100, D70 i D2h. Najlepszr rezultaty osiągały moje szkiełak na D2h. różnica polegała na ostrości w całym kadrze, tedencjach do CA itp. Stąd podejrzewam że D200 też może inaczej gadać ze szkiełkami niż D70
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

1. Sądzisz że dostaliśmy body z dekielkiem i broń boże to zmieniać
    2. Sądzicie że nikon wypuszczając nowe body, odcina sie od tego co zbudował do tej pory i nic nie ma prawa z nową zabawką działać Litości SLR/DSLR to system.
    1. co byście nie dokręcili, nie macie dostępu do wyników :P
    2. nie zaraz odciął, ale były, m.in. na tym forum, narzekania ludzi na niektóre szkiełka, że wypadają różnie z różnymi puszkami.
    pozdrawiam
    naher

Domyślnie

Dostęp do wyników był jak najbardziej. Embargo dotyczy publikacji tych wyników

2. nie zaraz odciął, ale były, m.in. na tym forum, narzekania ludzi na niektóre szkiełka, że wypadają różnie z różnymi puszkami.
    I przeważnie wychodzi że body jest mniej lub bardziej trafione, niestety.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Dostęp do wyników był jak najbardziej. Embargo dotyczy publikacji tych wyników
    toteż napisałem, że nie macie dostępu, a nie że nie mieliście ograniczonego wglądu :P

"sample ogladaliśmy na dość średnim LCD z notebooka i tylko z formatu JPG"*

*-napisał rocznik70 w wątku: http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=16311
    pozdrawiam
    naher

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów